Ziņas no biznesa

"Rakšu" speciālais piedāvājums skolēniem

Aija Zariņa, AgroPols
02.09.2011

Zoo "Rakši" šogad sagatavojuši īpašu piedāvājumu par izdevīgu cenu skolēnu ekskursiju laikā - ne tikai apskatīties kamieļus un lamas, bet arī ekskursijas ietvaros ieturēt pusdienas, nobaudot veselīgās kamieļmātes piena pankūkas vai arī kamieļmātes piena hamburgermaizītes ar siera un šķiņka pildījumu, informēja Elija Krauze.

Kamieļu piens, salīdzinājumā ar govs pienu, satur 3 reizes vairāk C vitamīna  un 10 reizes vairāk dzelzs. Visā pasaulē kamieļu piens ir zināms kā īpaši vērtīgs vitamīnu avots, kas stiprina cilvēku imūnsistēmu. Kamieļmātes mazuļus baro no dzimšanas brīža līdz pat 2 gadu vecumam.

Skolēnu ekskursiju laikā - rudenī un pavasarī "Rakši" ir īpaši apmeklēti, jo bērni klātienē var redzēt, apmīļot un pabarot kamieļus, lamas, alpakas un guanako. "Rakši" ir vairāk kā 30 dzīvnieki un šīs vasaras sezonā ir piedzimušas 4 lamiņas - Alberto, Edžus, Kitija un Topiņš. Pēdējais ir nosaukts par godu tirdzniecības tīkla "Top!" sporta spēlēm, ar kurām tika atklāta vasaras sezona "Rakšos", kuru laikā mazais lamēns izvēlējās piedzimt. Savukārt abiem alpaku mazulīšiem tika izvēlēti vārdi, vadoties pēc dzimšanas datuma kalendāra vārda dienu gaviļniekiem - Alvītis un Jolīte.

Sākot no šī rudens, skolēniem "Rakšos" tiks nodrošinātas veselīgas un siltas 2 veidu pusdienas - kamieļmātes piena pankūkas ar ievārījumu un tēju vai kamieļmātes piena hamburgermaizītes ar siera un šķiņķa pildījumu. Hamburgermaizītes, kā arī vairāku veidu kamieļmātes piena maizes, kas šobrīd piedāvāta tikai "Rakšu" viesu namu apmeklētājiem, tiek ceptas "Cēsu maiznīcā". Īpaši iecienīta ir kamieļmātes piena maize ar tomātu pārslām.

Skolēniem "Rakšos" ir pieejami arī izbraucieni ar gravitomobili Segway un šaušana mērķī ar peintbola pistoli, kā arī pārgājieni ar lamām.

Latvijā ir nodibināta "Latvijas kamieļu un kamieļu dzimtas dzīvnieku asociācija", kuras dibinātājs un valdes priekšsēdētājs ir Kristaps Blaus, kas ir arī "Rakšu" īpašnieks un vienīgais privāto kamieļu īpašnieks Baltijā. Asociācijas galvenie mērķi ir kamieļu un kamieļu dzimtas dzīvnieku audzēšana, vairošana, pārdošana un vienota kamieļu un kamieļu dzimtas dzīvnieku reģistra izveidošana, reģistrā norādot dzīvnieka dzimteni - ieceļojis no ES valsts vai dzimis Latvijā. Dzīvnieku apmācība un trenēšana cilvēku un mantu pārnēsāšanai, karavānu un lamu terapijas organizēšanai, kā arī sabiedrības informēšana par kamieļu un kamieļu dzimtas dzīvnieku vērtībām un īpašībām.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana