Citas ziņas sadaļā
Vadošie Latvijas kooperatīvi Latraps un VAKS izveidojuši jaunu uzņēmumu ASNS Ingredient ar mērķi Jelgavā būvēt dzelteno zirņu proteīna ražotni
«Latraps» sadarbībā ar vācu «Pfeier & Langen» attīstīs zirņu proteīna ražotni Jelgavā
SCE E-Piim jaunā rūpnīca sākusi darbu. Un Orklas jaunā cepumu fabrika arī
LATRAPS spēks aug augumā
Lauksaimnieku kooperatīvi pērk ostas termināli
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Ziņas no biznesaIzveidota bioloģiskās gaļas pārstrādes ražotne par 60 000 latuIngrīda Mičāne, Leta
26.09.2011 Kā ziņo biznesa portāls "Nozare.lv", SIA "Arsavs" īpašnieks Arvis Savins, kuram pieder Latvijā vienīgais sertificētais bioloģiskās gaļas veikals "Gaļas meistars", paplašinājis biznesu, izveidojot gaļas pārstrādes ražošanas cehus un investējot projektā 60 000 latu. Savins stāsta, ka cehos tiks ražota augstākās klases bioloģiskā jaunlopu gaļa nelielos iepakojumos, kā arī gaļas ruletes un citi kulinārijas izstrādājumi. Gaļas pārstrādes ražotnē ieguldīti 60 000 latu, kas saņemti Latvijas Hipotēku un zemes bankas mikrokreditēšanas programmā "Altum". "Šī ir pilnīgi brīva niša, jo bioloģiski audzētas jaunlopu gaļas segmentā konkurences nav. Pārstrādāsim bioloģiski audzētu jaunlopu gaļu, ko iepērkam galvenokārt Ogres novada zemnieku saimniecībā "Kalvāni". Latvijā patlaban ir ļoti maz zemnieku, kas nodarbojas ar bioloģiski tīras gaļas ražošanu, jo tas nav vienkāršs process ne audzēšanas, ne pārstrādes ziņā," sacīja Savins. Uzņēmējs norādīja, ka jaunajā cehā pārstrādās apmēram 1,5 tonnas gaļas mēnesī, tālāk kulinārijas cehā gatavojot gaļas ruletes, pastētes un pildītās pankūkas. Gatavā produkcija tiks tirgota lielveikalā "Spice" mazos iepakojumos. "Cena nebūs no mazajām, jo tā ir bioloģiski tīra gaļa. Bioloģiskie produkti vidēji maksā par 10% līdz 30% vairāk nekā tradicionāli ražotie. Raudzīsimies, kā veiksies biznesā, un plānojam apjomu palielināt. Jau notiek sarunas ar Lietuvas bioloģisko liellopu audzētājiem, no kuriem varētu iepirkt gaļu, savukārt viņiem atpakaļ sūtīt safasētu gatavu produkciju un kulinārijas izstrādājumus," sacīja uzņēmējs. Kā liecina Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas dati, kopumā Latvijā bioloģiskajā lauksaimniecībā procentuāli visvairāk tiek saražots medus - 58,6% no visas produkcijas, griķi - 30,6%, kā arī pākšaugi, auzas un aitas gaļa. |