Ziņas no biznesa

Svinīgi ielikts Jelgavas jaunās piena rūpnīcas pamatakmens

Ilze Vabole, AgroPols
28.09.2011

28. septembrī svinīgā ceremonijā tika ielikts jaunās piena pārstrādes rūpnīcas Jelgavā pamatakmens, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja SIA "Latvijas Piens" pārstāvji.

Pasākumā  piedalījās liels skaits zemnieku, kas pārstāv piena kooperatīvus "Trikāta KS", "Piena partneri KS" un "Dzēse".

Jaunā piena rūpnīca atradīsies Jelgavā, Langervaldes ielā 7, uz četrus hektārus liela zemesgabala, ko "Latvijas Pienam" pērn 3. decembrī sasauktā ārkārtas sēdē iznomāja Jelgavas pilsētas pašvaldība.

Jaunās rūpnīcas mērķis ir zemniekiem piederoša pārstrādes uzņēmuma izveide, svinīgajā rūpnīcas pamatakmens ielikšanas pasākumā norādīja kooperatīva "Trikāta KS" valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs.

"Kooperatīvos apvienojošos zemnieku mērķis vienmēr ir bijis sava, tirgū ietekmīga piena pārstrādes uzņēmuma izveide. Konkurentu saasinātā reakcija, kas ir vērsta pret zemnieku apvienošanos un jaunās rūpnīcas celtniecību, rāda, ka esam uz pareizā ceļa. Mēs pierādām, ka spējam pastāvēt par savām kopējām saimnieciskām interesēm," sacīja Krievārs.

Arī kooperatīva "Dzēse" valdes priekšsēdētājs Māris Petrēvics sacīja, ka sava piena rūpnīca ir ilgi iecerēta ideja.

"Jau kopš 1997.gada, kad likvidējās AS "Kurzemes piens", palikām bez piena pārstrādes savā reģionā. Rūpnīcas tapšana ir ne tikai Latvijas zemnieku, bet arī valsts interesēs. Patlaban redzam, kā citos lielos piena pārstrādes uzņēmumos ienāk "ārvalstu investori", kas var kļūt par noteicējiem piena nozarē. Ja pretī neliksim uzņēmumu ar nacionālo kapitālu, kļūsim atkarīgi no investoru labvēlības," akcentēja Petrēvics.

Rūpnīcu būvēs komandītsabiedrība "UB konstrukcijas".

Sk. arī rakstus

http://www.agropols.lv/?menu=55&newsid=94913

http://www.agropols.lv/?menu=97&newsid=94581

 

AgroPols

x

Paroles atgadināšana