Ziņas no biznesa

Saldū atklāj ar biomasu darbināmu koģenerācijas staciju

AgroPols
23.11.2011

22. novembrī Saldū atklāja jaunu ar biomasu darbināmu koģenerācijas staciju, kas ar saražoto siltumenerģiju daļēji nodrošinās Saldus novadu,  informēja AS "Sātiņi Energo LM" valdes priekšsēdētājs Martiņš Reisons.

Koģenerācijas stacijas izveidotājs ir AS "Sātiņi Energo LM", kuras viens no akcionāriem ir AS "Liepājas Metalurgs". Jaunā stacija strādās pēc sintētiskās eļļas noslēgtā iztvaikošanas cikla principa, nodrošinot videi draudzīgu bezizmešu enerģijas ražošanas procesu, skaidroja Reisons.

Jaunās ražotnes kopējā jauda būs 3,2 megavati (MW). Saražotās elektrības jauda būs 0,6 MW, bet siltuma jauda būs 2,6 MW.

Saražotā elektroenerģija tiks piegādāta AS "Latvenergo", bet siltumenerģiju iepirks SIA "Saldus siltums". Piegādātā siltuma apjoms būs aptuveni puse no SIA "Saldus siltums" patērētās siltumenerģijas apjoma ziemas mēnešos.

Projekta realizācijai finansējumu gandrīz trīs miljonu eiro (2,1 miljonu latu) apmērā piešķīra Latvijas Hipotēku un zemes banka. Jaunās ražotnes darbības nodrošināšanai izveidotas 6 jaunas darba vietas.

"Sātiņi Energo LM" valdes priekšsēdētājs Reisons informēja, ka uzņēmuma pamatnodarbošanās ir kaļķakmens produktu ražošana. "Sākām meklēt alternatīvus risinājumus uzņēmuma kurināmā nodrošināšanai un nonācām pie secinājuma, ka varam sākt paši ražot kurināmo savām vajadzībām, ka arī piegādāt citiem. Pateicoties Hipotēku bankas atbalstam un sadarbībai ar citiem partneriem, šis projekts tika realizēts," atzina Reisons.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana