Ziņas no biznesa

SIA "Voldemārs" sācis izplatīt pīļu un trušu gaļu ar "Valdo" preču zīmi

Aija Zariņa, AgroPols
14.12.2011

SIA "Voldemārs" sācis izplatīt pīļu un trušu gaļu ar "Valdo" preču zīmi, informēja Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas Sabiedrisko attiecību un reklāmas menedžmenta studiju programmas 4. kursa studente, praktikante Sigita Paula Ceplevica. Šādi SIA "Voldemārs" aizsāk arī saldēto preču loģistiku un distribūciju.

"Vēlamies cilvēkus atkal pieradināt pie iepriekš tik pazīstamās truša un pīles gaļas. Senāk taču pīles un truši tika audzēti gandrīz ikvienā lauku mājsaimniecībā, bet tagad daudzi nemaz nezina kā trusis un pīle garšo," stāsta SIA "Voldemārs" komercdirektore Iveta Švarce.

"Savu jau tā plašo sortimentu esam papildinājuši ar atdzesētu (nevis saldētu) trusi un pīli, pīles fileju, kā arī pīles kājām," precizē Iveta Švarce.

"Trušu gaļa ir vērtīgs olbaltumvielu un augstas kvalitātes proteīnu avots. Cilvēka organisms to viegli pārstrādā, tādēļ īpaši šo gaļu ieteicams iekļaut mazu bērnu, barojošo māmiņu un grūtnieču, kā arī pusmūža vecuma cilvēku uzturā. Truša gaļa pārspēj citu veidu gaļu arī ar augsto vitamīnu un minerālu saturu," stāsta Iveta Švarce.

"Pīļu gaļa ir iecienīta īpatnējās garšas dēļ. Tā satur mazāk ekstraktvielu, ir veselīga, viegli sagremojama, un, atšķirībā no trušu gaļas, ir daudz treknāka," sacīja Iveta Švarce.

"Truša un arī pīles gaļa maksā vairāk nekā tik iecienītā vistas gaļa, tomēr jau pirmā pieredze liecina, ka kvalitātes, garšas un vērtīgo uzturvielu dēļ, pircēji par to ir arī gatavi maksāt," uzskata Iveta Švarce, piebilstot, ka par pircēju ieinteresētību varēja pārliecināties pirms Mārtiņdienas, kad vienā no lielveikaliem vien īsā laikā izpārdotas 700 pīles.

Truša un pīles gaļu ar "Valdo" preču zīmi jau ir iespējams iegādāties "Stockmann", kā arī veikalu ķēdēs "Prisma" un "Maxima". Iveta Švarce atgādina, ka Skaistkalnes ielā 1 atrodas arī "Valdo" firmas veikals, kurā par īpašām cenām pieejamas gan SIA "Voldemārs" preču zīmju "Valdo", "Tautas", "Draugu" un "Pepi" produkcija, gan arī preces, kas SIA "Voldemārs" uzticētas distribūcijā.

"Popularizējot trušu un pīles gaļu, mēs ceram, ka tas būs impulss cilvēkiem atsākt interesēties par trušu un pīļu audzēšanu. Šobrīd mēs esam spiesti ievest trušu un pīles gaļu no ārzemēm, jo vietējais piedāvājums vēl nespēj apmierināt pieprasījumu," norāda Iveta Švarce.

Ar gaļas produktu loģistiku SIA "Voldemārs" sāka nodarboties tikai šogad, jo tam bija nepieciešams aprīkot noliktavu ar speciālo temperatūras režīmu (-18°C, +2°C, +6°C). "Šai noliktavai, ko paši draudzīgi dēvējam par lielāko ledusskapi, ir ļoti liels potenciāls, un tā krietni spēcina jau esošās SIA "Voldemārs" pozīcijas loģistikas tirgū. Tagad mēs varam darboties arī ar tādām pārtikas precēm, kurām ir īss uzglabāšanas termiņš, kā arī vajadzīgs īpašs temperatūras uzturēšanas režīms," informē Iveta Švarce.

SIA "Voldemārs" plāno drīzumā sortimentā iekļaut arī tītaru gaļu. "Tītaru gaļā ir maz kaloriju, maz tauku, toties tās struktūra ir gludšķiedraina. Tītara gaļā ir daudz olbaltumvielas, minerālvielas, kā arī daudz vitamīnu. Tītara gaļa ir arī lielisks fosfora avots, gluži kā zivis," zināja teikt Iveta Švarce.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana