Ziņas no biznesa

Ar bērnu līdzdalību pārstrādei nogādātas 9,5 t bateriju, 1068 t makulatūras un 11 t tetrapaku

Aija Zariņa, AgroPols
24.05.2012

Maijā apkopoti SIA „Zaļā josta” rīkoto skolu konkursu rezultāti un sumināti uzvarētāji, informēja SIA “Zaļā josta” mārketinga vadītāja Laima Jekšiņa. Aizvadītā mācību gadā „Zaļā josta” aicināja Latvijas izglītības iestāžu audzēkņus iesaistīties trīs praktiskās otrreizējo izejvielu šķirošanas kampaņās - bateriju, makulatūras un tukšu dzērienu kartona paku vākšanas konkursos. Apkopojot visu konkursu rezultātus un nosakot uzvarētājus - aktīvākos otrreizējo izejvielu vācējus - ar bērnu līdzdalību pārstrādei nogādātas 9,5 tonnas bateriju, 1068 tonnas makulatūras un 11 tonnas tetrapaku.

Bateriju vākšanas konkursā „Būsim atbildīgi!” iesaistījās 191 izglītības iestāde, mācību gada laikā savācot 9547,26 kg izlietoto bateriju. Konkursa uzvarētāji, kas savāca vislielāko izlietoto bateriju daudzumu pēc kopējā savāktā bateriju apjoma uz izglītības iestādi, ir Smiltenes Trīs pakalnu sākumskola, kuras audzēkņi savāca 500.58 kg izlietoto bateriju, Valmieras pilsētas speciālā PII "Bitīte", kuras jaunie dabas draugi savāca 371.00kg izlietoto bateriju, Brocēnu novada Gaiķu pamatskola, kuras audzēkņi SIA „Zaļā josta” rīkotā bateriju vākšanas konkursā piedalījās jau trešo reizi, spēja savākt 345.00 kg izlietoto bateriju. Īpaši godinātas tika arī tās izglītības iestādes, kuru audzēkņi izrādījuši lielāko aktivitāti bateriju vākšanā, proti, savākuši vislielāko izlietoto bateriju daudzumu uz vienu audzēkni. Šo tituli izcīnīja Brocēnu novada Gaiķu pamatskola, kurā savākti 6.389 kg bateriju uz vienu audzēkni, Apes PII "Vāverīte", kuras audzēkņi bija spējīgi savākt 4.247 kg bateriju uz vienu bērnu, kā arī Daugmales pamatskolas audzēkņi, kuri arī šogad bija cītīgi bateriju vācēji un savāca 3.326 kg bateriju uz vienu audzēkni.

Dalībai makulatūras vākšanas konkursā „Otru elpu papīram” pieteicās 360 izglītības iestādes no visas Latvijas, kopā sašķirojot 1068 tonnas un 812 kg makulatūras. Vislielāko aktivitāti izrādīja Vidzemes reģions, pārstāvot gandrīz pusi no dalībnieku skaita. Konkursa uzvarētāji, kuri sakrāja vislielāko makulatūras daudzumu uz izglītības iestādi, ir Mārupes pamatskola ar 41247 kg makulatūras, Rīgas Centra humanitārā vidusskola ar 28423 kg makulatūras, un Ezeres vidusskolas pirmskolas izglītības grupas, kuras kopā sašķiroja 22398 kg makulatūras. Balvas saņēma arī tie makulatūras vācēji, kas savāca vislielāko makulatūras daudzumu uz vienu audzēkni. Tās ir Ezeres vidusskolas pirmsskolas izglītības grupas, sašķirojot 430.73 kg makulatūras uz vienu audzēkni, Mārupes pamatskola, savācot 242.63 kg makulatūras uz vienu skolēnu, un Vaiņodes novada PII „Zīlīte”, savācot 240.60 kg makulatūras uz vienu audzēkni.

Dzērienu kartona paku vākšanas kampaņa „Šķiro pakas” tika rīkota pirmo reizi, un tajā tika aicinātas iesaistīties izglītības iestāžu klases. Kampaņai pieteicās 263 skolēnu klases un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu grupas, kopā savācot 10816.90kg tukšo dzērienu kartona paku. Kampaņas laureāti ir Griķu pamatskolas 9. klase, savācot 1 223.00 kg, tās ir 38219 pakas, Kuldīgas PII „Cīrulītis” grupiņa „Zīļuki”, savācot 409.41 kg, tās ir 12794 pakas, un Vaiņodes internātpamatskolas 4. klase, savācot 122.62. kg, tās ir 3832 pakas.

Plašāka informācija par skolēnu konkursu gaitu un rezultātiem SIA „Zaļā josta” mājas lapā www.zalajosta.lv . „Zaļā josta” pateicas visiem konkursu dalībniekiem, atbalstītājiem un draugiem, ar kuru palīdzību izdevies sasniegt rekordlielus rezultātus otrreizējo izejvielu vākšanā un pārstrādē.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana