Ziņas no biznesa

"Balta" izmaksājusi rekordatlīdzību zemniekam - 303 851 latu

Airisa Ādamsone, Leta
13.08.2013

Apdrošināšanas AS "Balta" noslēgusi atlīdzību procesu un izmaksājusi savā pieredzē lielāko atlīdzību zemniekam no Jelgavas novada Vilces pagasta "Terēņiem" 303 851 lata apmērā par jūnijā notikuša ugunsgrēka radītajiem zaudējumiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja apdrošināšanas sabiedrībā.

Ugunsgrēkā, kas izcēlās angārā šā gada 25. jūnijā, cieta pati ēka un vairāk nekā desmit saimniecības speciālās tehnikas vienību.

Jelgavas novada zemnieku saimniecības "Terēņi" īpašnieks Kaspars Duge paziņojumā medijiem skaidro, ka, izceļoties ugunsnelaimei, laicīgi nenostrādāja ugunsdrošības signalizācija. Cēlonis, kādēļ tā notika, pagaidām nav noskaidrots. Zemnieku saimniecība jau tagad plāno iegādāties un izvietot gan daudz nopietnākas ugunsdzēsības signalizācijas iekārtas, gan dūmu detektorus.

"Ņemot vērā, ka tuvojās ražas novākšanas laiks, atlīdzības pieteikuma izskatīšanas process norisinājās ļoti operatīvi, un nu jau lauku darbi ir veiksmīgi atsākušies. Tiesa, kombainu, traktorus un citu tehniku pagaidām nomājam. Tikmēr īpašumu plānojam lēnām atjaunot - līdzko tiks piegādāti būvniecības materiāli," norāda Duge.

Ugunsgrēkā aizdegās angārs, kurā atradās saimniecības tehnika, kas pēc ugunsgrēka kļuva nelietojama. Kā iespējamais nelaimes gadījuma cēlonis tiek minēts automātikas bojājums. Ugunsgrēkā sadega vai ar ūdeni tika sabojātas vairākas tehnikas vienības: septiņi traktori, smagā automašīna, teleskopiskais iekrāvējs, divi kombaini, graudu sējmašīna, miglotājs un cita tehnika. "Balta" atlīdzināja zaudējumus gan par nodegušo angāru, gan speciālo tehniku.

Apdrošināšanas sabiedrība "Seesam Insurance AS" iepriekš informēja, ka četrās darba dienās pēc postošā ugunsgrēka zemnieku saimniecībā "Terēņi" izmaksājusi apdrošināšanas atlīdzību par "Seesam" apdrošināto lauksaimniecības tehniku vairāk nekā 120 000 latu apmērā.

Leta

x

Paroles atgadināšana