Ziņas no biznesa

"Dobeles dzirnavnieks" testa režīmā iedarbinājis spageti ražotni

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
09.09.2013

AS "Dobeles dzirnavnieks" testa režīmā sācis darbināt jauno spageti ražošanas rūpnīcu, kurā investēti vairāk nekā divi miljoni latu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

"Dobeles dzirnavnieks" jūlijā pabeidza darbu pie jaunās spageti makaronu līnijas uzstādīšanas. Patlaban jaunā ražotne strādā testa režīmā - tiek izstrādātas un pilnveidotas spageti receptes un ražošanas specifika. Plānots, ka oktobrī veikalu plauktos parādīsies spageti paciņas, kas, kā jau ierasts, būs atpazīstamas pēc sulīgi zaļā iepakojuma," norādīja Amsils.

Viņš arī sacīja, ka oficiāla ražotnes atklāšana plānota oktobrī. Investīcijas spageti rūpnīcas tehnoloģiskās līnijas izveidei ir aptuveni 3, 8 miljoni eiro jeb 2,67 miljoni latu, no tā 35% ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras atbalsts.

"Dobeles dzirnavnieks" dibināts 1994. gadā. Kopš 2008. gada uzņēmuma īpašnieks ir Igaunijas miltu pārstrādes uzņēmums "Tartu Mill".

"Dobeles dzirnavnieks" iepērk ne tikai kviešus, bet arī rudzus, miežus, auzas un tritikāli, kā arī tādus kultūraugus kā rapsis, griķi, zirņi un pupas. Aktīvākajās kulšanas dienās uzņēmums pieņem pat līdz 7000 tonnām graudu dienā. Kopumā "Dobeles dzirnavnieks" šogad plāno iepirkt aptuveni 150 000 tonnu graudu, no tiem lielāko daļu - aptuveni 115 000 tonnu - pārtikas kviešus.

Pagājušajā gadā "Dobeles dzirnavnieka" apgrozījums bija 62,27 miljoni latu salīdzinājumā ar 56,84 miljoniem 2011. gadā. Uzņēmuma peļņa pērn bijusi 1,40 miljoni latu salīdzinājumā ar 2,53 miljoniem iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana