Ziņas no biznesa

Lauku jauniešu konkursā uzvar biškopības inventāra un rotaļlietu ražošanas projekti

Dace Millere, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC)
08.11.2013

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotajā jauniešu uzņēmējdarbības konkursā "Laukiem būt!" uzvarējuši divi projekti - Ulda Arnicāna (Balvu novads) projekts par biškopības piederumu ražošanu un Ingas Gailītes (Ogres novads) projekts par mīksto rotaļlietu un suvenīru ražošanu. Konkursa uzvarētāji katrs saņems 1900 latu prēmiju savas biznesa idejas īstenošanai.

LLKC konkurs "Laukiem būt!" notiek Valsts lauku tīkla pasākuma "Atbalsts lauku jauniešiem uzņēmējdarbības veicināšanai" ietvaros.

Trešo vietu ieguva Līga Šēna no Saldus novada, kura iecerējusi izveidot fitnesa studiju "Fiziotonuss" fizioterapeita pakalpojumu sniegšanai pēc individuālas programmas cilvēkiem rehabilitācijas procesā pēc traumām un operācijām, kā arī bērniem - stājas problēmu risināšanā. Līga savas ieceres īstenošanai saņēma 1600 latu balvu.

Atzinības rakstus, diplomus un naudas prēmijas no Ls 500 līdz Ls 1400 apmērā saņēma arī pārējie konkursa finālisti:

• Jānis Brencis, koka izstrādājumu ražošana, Valmiera;

• Jānis Ķesa, aromatizēto eļļu ražošana, Rūjiena;

• Jānis Valters, krūmmelleņu audzēšana, Dobeles novads;

• Vineta Bērziņa, krūmmelleņu audzēšana, Tukuma novads;

• Jānis Hercbergs, bioloģisko zemeņu audzēšana, Dobeles novads;

• Jeļena Bluse, daudzveidīgu dizaina pakalpojumu sniegšana, Krāslavas novads;

• Uģis Grīnbergs, daudznozaru saimniecības attīstība, Saldus novads;

• Āris Vanags, galdniecības izstrādājumu ražošana ar lāzera tehnikas palīdzību, Krāslava;

• Līna Borovska, skaistumkopšanas salona izveide, Viļaka;

• Agris Ķesa, dabisku etiķu ražošana, Cēsu novads;

• Andis Apsītis, loku un loka šaušanas piederumu izgatavošana, Madonas novads;

• Ieva Feldmane, dārzeņu un stādu audzēšana, Jēkabpils novads.

Šā konkursa un Valsts Lauku tīkla Sekretariāta vadītājs Edgars Linde atzīmēja: "Ir patīkami, ka konkurss vēršas plašumā - pērn tajā piedalījās jaunieši no 10 reģioniem, bet šogad jau no 15. Prieks par to, ka panākta liela dažādība projektu idejām nozaru skaitā - lauksaimniecībā, produktu pārstrādē, kokapstrādē, amatniecībā un vietējo pakalpojumu sniegšanā laukos."

Viena no konkursa darbu vērtētājiem, AS "Citadele banka" pārstāvji, speciālbalvu - uzņēmuma reģistrēšanu un konta apkalpošanu viena gada laikā bez maksas saņēma daudznozaru saimniecības projekta autors Uģis Grīnbergs no Saldus novada.

"Konkurss ir pierādījums tam, ka mums ir radoši, izdomas bagāti un uzņēmīgi jaunieši, kas nesūdzās par dzīves likstām, bet rīkojas. Mēs "Citadelē" vienmēr augstu vērtējam inciatīvu, profesionalitāti un komandas darbu, un šīs vērtības parādās arī jauniešu darbos," stāsta bankas Citadele Jelgavas filiāles pārvaldniece Laura Kovaļevska.

Valsts lauku tīkla pasākumā "Atbalsts lauku jauniešiem uzņēmējdarbības veicināšanai" piedalījās kopumā 321 jaunietis. Konkursam "Laukiem būt!" iesniegtos 52 biznesa plānus pirmajā kārtā izvērtēja reģionālās komisijas, izvēloties trīs labākos darbus katrā reģionā, ko iesniedza tālākai vērtēšanai. Analizējot iesniegtos 42 darbus, konkursa finālam tika izvirzīti 15 dalībnieki, kuri iepazīstināja ar savām biznesa idejām klātienē, liekot lietā savu pārliecināšanas prasmi un dedzību par konkrēto ideju. Konkursa vērtēšanas komisijā darbojās speciālisti no LLKC, VA/S "Hipotēku un zemes bankas", bankas AS "Citadele banka", Latvijas Pašvaldību savienības un Zemkopības ministrijas.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC)

x

Paroles atgadināšana