Ziņas no biznesa

"Latvijas Maiznieks": eiro ieviešanas dēļ maizes cena saglabāta nemainīga

Artūrs Ilziņš, AS "Latvijas Maiznieks"
06.02.2014

Viens no vadošajiem Latvijas maizes ražotājiem "Latvijas Maiznieks" kopš gada sākuma vērīgi seko līdzi uzņēmuma ražotās produkcijas cenām mazumtirdzniecībā un nodrošinājis, ka tā salīdzinājumā ar aizvadīto gadu saglabājusies nemainīga.

Tādējādi "Latvijas Maiznieks" nodrošinājis, ka eiro ieviešanas dēļ nevienam no kopskaitā 32 tā ražotajiem maizes veidiem un arī konditorejai cena veikalos nav pieaugusi.

AS "Latvijas Maiznieks" valdes loceklis, Pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītājs Artūrs Ilziņš: "Neilgi pēc gadu mijas mēs fiksējām atsevišķus pārpratumus sadarbībā ar dažiem mazumtirgotājiem, taču tie tika operatīvi novērsti un varam droši teikt - mūsu ražotās produkcijas cena salīdzinājumā ar pērno gadu nav pieaugusi."

"Latvijas Maiznieks" atzinīgi vērtē eiro ieviešanas procesu Latvijā un atzīst, ka tas nav būtiski apgrūtinājis uzņēmuma darbu. "Pāreja uz eiro mūsu uzņēmumā notika ar krietni mazāku stresa devu nekā bijām gaidījuši. Katrā ziņā - ne jau valūtai ir izšķiroša nozīme uzņēmuma spējai veiksmīgi strādāt tirgū, bet gan spējai nodrošināt nemainīgi augstas kvalitātes produktu piedāvājumu par saprātīgām cenām. Mēs iepriekšējos gados esam veikuši ievērojamas investīcijas uzņēmumā un saņēmuši pārtikas drošības pārvaldības sistēmas sertifikātu ISO 22000:2006, pierādot, ka to spējam," norāda Artūrs Ilziņš.

"Latvijas Maiznieks", vērtējot šā gada maizes tirgus tendences, prognozē stabilu maizes cenu vismaz pirmajā pusgadā, jo nav objektīva iemesla tās kāpumam. Galvenajiem maizes ražošanā izmantotajiem resursiem - elektrībai, miltiem, degvielai - cenas ir nosacīti stabilas. Arī patēriņš, kas iepriekšējos gados iedzīvotāju skaita samazināšanās dēļ ir kritis, visticamāk, stabilizēsies, par ko liecina pērnā gada pieprasījuma tendences. Uzņēmums arī turpinās darbu pie jaunu recepšu izstrādes un jaunu produktu piedāvājuma pircējiem gan maizes, gan konditorejas segmentā.

Par Latvijas Maiznieks:

AS "Latvijas Maiznieks" ir viens no vadošajiem maizes ražošanas uzņēmumiem, kurš šobrīd piedāvā vairāk kā 30 dažādus maizes veidus, kā arī konditorejas izstrādājumus. "Latvijas Maiznieka" ceptuve piedāvā visplašāko maizes produkcijas klāstu, sākot no rudzu maizes un baltmaizes, kā arī saldskābmaizi, rudzu graudu maizi, tostermaizi, sēklu un formas maizi. Uzņēmuma ražotne atrodas Daugavpilī un tās maizes ceptuve nepārtraukti darbojas kopš 1968.gada. Uzņēmums ir viens no lielākajiem darba devējiem Daugavpilī un tās apkārtnē, nodrošinot darbu vairāk kā 220 cilvēkiem.

AS "Latvijas Maiznieks"

x

Paroles atgadināšana