Ziņas no biznesa

"Balticovo" atklāj jauno rapša eļļas rūpnīcu; plānots arī eksports

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
18.02.2014

Olu un olu produktu ražotājs AS "Balticovo" ekspluatācijā nodevis rapša sēklu pārstrādes rūpnīcu, projektā investējot divus miljonus eiro, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs.

Rūpnīcā rapša sēklu pārstrādes jauda ir 25 000 tonnu gadā. Iegūtā rapša eļļa tiek fasēta dažādos fasējumos un pārdota arī Baltijas valstu tirgū. Nākotnē plānots rapša eļļu rafinēt ar nolūku paaugstināt tās pievienoto vērtību.

"Rapša sēklas iepērkam no vietējiem zemniekiem. Gala produkts ir rapša eļļa, kā arī rapša izspiedes, ko izmantojam uz vietas gatavotajā putnu barībā, samazinot ražošanas izmaksas. Pamatuzdevums bija nodrošināt putnu barību ar vietējas izcelsmes augstas kvalitātes proteīna avotu. Kā blakusproduktu iegūstam kvalitatīvu, auksti spiestu rapša eļļu, kas satur pilnu vitamīnu gammu, kā arī Omega 3 un Omega 6 taukskābes,” sacīja uzņēmējs.

Rūpnīca ir integrēta "Balticovo” barības sagatavošanas cehā, kurā strādā vienpadsmit darbinieki.

Kopš uzņēmuma modernizācijas sākšanas 2005.gadā investīciju apjoms kompānijas izaugsmē sasniedzis 42 miljonus eiro. Pagājušajā gadā uzņēmuma attīstībā investēti septiņi miljoni eiro.

Pēc provizoriskām aplēsēm, "Balticovo" apgrozījums pagājušajā gadā bija 40 miljoni eiro.

"Balticovo" ir uzņēmums ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi olu un olu produktu ražošanā. Uzņēmums ir orientēts uz darbību Latvijas un starptautiskos tirgos, eksportējot līdz 70% no saražotās produkcijas.

No 2009.gada maija "Balticovo" akciju kontrolpakete - 95% - pieder SIA "BCO". Kā liecina "firmas.lv" informācija, "BCO" īpašnieki kopš 2009.gada 17.decembra ir Tatjana Poplavska (pieder 66% kapitāldaļu) un Valdis Grimze (pieder 33% kapitāldaļu).

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana