Citas ziņas sadaļā
Vadošie Latvijas kooperatīvi Latraps un VAKS izveidojuši jaunu uzņēmumu ASNS Ingredient ar mērķi Jelgavā būvēt dzelteno zirņu proteīna ražotni
«Latraps» sadarbībā ar vācu «Pfeier & Langen» attīstīs zirņu proteīna ražotni Jelgavā
SCE E-Piim jaunā rūpnīca sākusi darbu. Un Orklas jaunā cepumu fabrika arī
LATRAPS spēks aug augumā
Lauksaimnieku kooperatīvi pērk ostas termināli
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Ziņas no biznesa"Spilvas" investīciju virziens 2014. gadā - bezkonservantu ražošanas attīstīšanaAndris Zeļenkovs, SIA "Orkla Foods Latvija"
26.02.2014 Augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmuma "Spilva" investīciju budžets 2014.gadā paredzēts 1 miljona eiro apjomā. Galvenie investīciju projektu virzieni - ražošanas modernizācija un jaunu tehnoloģisko procesu ieviešana, kas ļaus Spilvai turpināt bezkonservantu produktu ražošanas attīstīšanu. Investīcijas šogad pieaugušas par 43%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kad investēti 700 000 eiro. "Viens no vērtīgākajiem un nozīmīgākajiem šī gada investīciju projektiem ir pasterizācijas tuneļa iegāde un uzstādīšana, kas ļaus par 40% palielināt pasterizēšanas līdzšinējās jaudas. Tuneļa ieviešana paredz ne tikai efektīvāku pasterizēšanas procesu, kas ir neatņemama sastāvdaļa tieši bezkonservantu produktu ražošanā, bet arī - fiziska darba apjoma samazināšanu šajā ražošanas posmā. Pasterizācijas tuneli plānots nodot ražošanai šā gada septembrī, un tam paredzētais investīciju apjoms veido 355 000 eiro," skaidro "Spilvas" ražošanas direktore Egita Bērziņa. Jau vairāku gadu gaitā "Spilva" strādā pie jaunu bezkonservantu produktu izstrādes un arī iepriekšējo receptūru izmaiņām. "Cilvēki arvien vairāk izvēlas produktus bez konservantiem, uz ko ražotājs nevar nereaģēt. Protams, ražošanas process sadārdzinās, jo bezkonservantu produktu ražošanai ir nepieciešams patērēt vairāk energoresursu. Tāpat ražotājam ir jāstrādā, lai konkrētajiem produktiem noteiktu precīzu pasterizācijas režīmu, lai produkts būtu ne tikai kvalitatīvs un veselīgs, bet arī - lai nemainītos tā garša un ārējais izskats. Savukārt gardēžiem ir jārēķinās, ka pēc atvēršanas bezkonservantu produktus ir jāglabā tikai ledusskapī un jāizlieto ātrāk," informē "Spilvas" ražošanas direktore. Šobrīd vairāk nekā ceturtdaļa (27%) no "Spilvas" sortimenta ir produkti bez konservantiem, par ko liecina speciāls marķējums uz attiecīgā produkta etiķetes. Norisinās investīciju projektu īstenošana un tehnologu darbs, lai "Spilvas" produktu klāstā bezkonservantu produkcijas apjoms pieaugtu. |