Ziņas no biznesa

"Rīgas miesnieks" tiks pārdēvēts par "HKScan Latvia"

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
19.03.2014

Noslēdzoties pirms trim gadiem sāktajai reorganizācijai, AS "Rīgas miesnieks" ar Somijas māteskompānijas lēmumu turpmāk tiks pārdēvēts par "HKScan Latvia". Izmaiņas neietekmēs ne produkcijas zīmolus, ne arī uzņēmuma darbiniekus, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma vadītājs Janeks Kalbins.

Kalbins norādīja, ka "Rīgas miesnieka" mātesuzņēmums - Somijas pārtikas rūpniecības koncerns "HKScan" - paziņojis par divu tai piederošu Igaunijas uzņēmumu apvienošanu. Gaļas pārstrādātājs "Rakvere Lihakombinaat" un putnu gaļas produkcijas ražotājs "Tallegg" maijā tiks apvienoti kompānijā "HK Estonia".

Reorganizācijas gaitā tiks pārdēvēti arī pārējie "HKScan" grupā ietilpstošie gaļas pārstrādes uzņēmumi Latvijā un Lietuvā. Līdz ar to "Rīgas miesnieks" tiks pārsaukts par "HKScan Latvia", bet Lietuvas uzņēmums "Klaipedos maisto mesos produktai" - par "HKScan Lietuva".

Kā norādīja "HKScan" vadītājs Hannu Kotonens, vienkāršojot grupas struktūru, tiks racionalizēti grupas darbības procesi, taču zīmoli netiks mainīti, kā arī izmaiņas neskars uzņēmumu darbiniekus. "Reorganizācijas rezultāts būs redzams vienotākās darba metodēs ar klientiem. Līdzīgi procesi notiek visos "HKScan" iekšējos tirgos," norādīja Kotonens.

Kā ziņots, 2013.gadā "Rīgas miesnieks" tika apvienots ar AS "Jelgavas gaļas kombināts", kā iznākumā ražošana koncentrējas Jelgavā, bet loģistika un uzņēmuma administrācija - Rīgā, savukārt abi zīmoli - gan "Jelgava", gan "Rīgas miesnieks" - tika saglabāti.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Rīgas miesnieka" apgrozījums 2012.gadā bija 35,751 miljons eiro, kas ir 7% samazinājums salīdzinājumā ar 38,756 miljonu apgrozījumu iepriekšējā gadā. Uzņēmums 2012.gadā strādājis ar 353 973 eiro zaudējumiem salīdzinājumā ar 124 612 eiro apgrozījumu pirms gada.

Pagājušā gada finanšu datus uzņēmums vēl nav publiskojis.

"HKScan" ir viens no lielākajiem pārtikas uzņēmumiem Ziemeļeiropā ar iekšējiem tirgiem Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Baltijas valstīs un Polijā. "HKScan" ražo un realizē cūkgaļu un liellopu gaļu, putnu gaļas produktus, gaļas izstrādājumus un pusfabrikātus ar spēcīgiem zīmoliem. Grupas klienti ir mazumtirdzniecības, ēdināšanas pakalpojumu, ražošanas un eksporta uzņēmumi. 2011.gadā "HKScan" tīrie pārdošanas ieņēmumi sasniedza 2,5 miljardus eiro, un tā nodrošināja darbu aptuveni 11 400 darbiniekiem.


Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana