Citas ziņas sadaļā
Vadošie Latvijas kooperatīvi Latraps un VAKS izveidojuši jaunu uzņēmumu ASNS Ingredient ar mērķi Jelgavā būvēt dzelteno zirņu proteīna ražotni
«Latraps» sadarbībā ar vācu «Pfeier & Langen» attīstīs zirņu proteīna ražotni Jelgavā
SCE E-Piim jaunā rūpnīca sākusi darbu. Un Orklas jaunā cepumu fabrika arī
LATRAPS spēks aug augumā
Lauksaimnieku kooperatīvi pērk ostas termināli
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Ziņas no biznesaŠokolāde, medus un biezpiens - saldumu izvēlē priekšroka tradicionālām un dabīgām garšāmArtūrs Ilziņš, AS "Latvijas Maiznieks"
07.04.2014 Visticamāk, jums garšo kūkas. Ja tā nav, jūs esat viens 1% cilvēkiem pasaulē, kam tās negaršo. No dzimšanas dienas ballītēm līdz kāzām, kūkas ir svarīgākā katra notikuma sastāvdaļa. Un ļoti pamatoti. Laba kūka jūs uzmundrina un ir absolūta bauda jūsu garšas kārpiņām. Kādas tad ir Latvijā iecienītākās kūkas? Atbilde ir vienkārša - liela daļa Latvijas iedzīvotāju priekšroku dod labi zināmām un pārbaudītām vērtībām. Napoleons, medus, šokolādes un biezpiena kūkas - sen zināmu un tradicionālu garšu popularitāte nav nejauša, tā rada komforta sajūtu un liecina par ieraduma lielo spēku. Kāpēc veikalā roka biežāk stiepjas pēc zināmiem kārumiem? Vēl viens aspekts saistīts ar vēlmi ātri un ērti iepirkties, jo nevis ilgstoši meklēt ko jaunu ļoti plašajā piedāvājumā. Apkārt ir pārāk daudz iespēju izvēlēties, tāpēc jau pārbaudīta un par labu atzīta garša bieži vien uzvar jaunu, iespējams, ļoti interesantu garšu, jo vienkārši ir grūti iziet ārpus savas komforta zonas. "Latvijā saldumu ražošana sākās ar šokolādes fabriku tālajā 1870.gadā. Tāpēc nav brīnums, ka šokolāde, marmelāde, vēlāk arī medus un biezpiens ir paaudzēs zināmas garšas. Arī šodien redzam, ka visbiežāk cilvēkiem patīk galdā celt zināmas kūkas - sākot no biezpiena vai dzērveņu ruletēm un beidzot ar Vīnes šokolādes vai medus kūku. Savukārt kāds cits aspekts ir saistīts ar to, ka mums ir brīvība izvēlēties to, kas pašiem liekas vislabākais un tādējādi atbalstīt zināmus ražotājus," stāsta "Latvijas Maiznieks" valdes loceklis Artūrs Ilziņš. Tradicionālais pret eksotisko "Drošs risks", kas ir pa prātam lielai daļai iedzīvotāju, derēs ne visiem. Ir pieprasījums arī pēc jaunām un negaidītām garšu kombinācijām. Tās lutina ne tikai garšas kārpiņas, bet ļauj arī eksperimentēt un ļauties "ideālās kūkas" meklējumiem. Varētu likties, ka gados jaunāki cilvēki ir vairāk atvērti arī jaunām kulinārām pieredzēm, nekā viņu vecāki vai ārpus lielajām pilsētām dzīvojošie. Taču tas ir maldīgs priekšstats. Vēlme izmēģināt ko jaunu, kas nereti saistās arī atbildīgu dzīvesveidu, piemēram, izvēloties atbalstīt vietējos ražotājus un tā ir raksturīga cilvēkiem neatkarīgi no vecuma. "No "Latvijas Maiznieka" piedāvājuma kūku segmentā, redzam, ka cilvēkiem patīk eksperimentēt un ir iecienītas arī kūkas ar eksotiskām garšām, piemēram, marakujas kūka. Turklāt aptaujas liecina, ka lēmums par labu kādam iepriekš nebaudītam gardumam var būt saistīts arī ar to, kā kūka iepakota, cik labi tā redzama un cik ērti iepakojums ir atverams un aizverams," norāda Artūrs Ilziņš. Par Latvijas Maiznieks. AS "Latvijas Maiznieks" ir viens no vadošajiem maizes ražošanas uzņēmumiem, kurš šobrīd piedāvā vairāk kā 30 dažādus maizes veidus, kā arī konditorejas izstrādājumus. "Latvijas Maiznieka" ceptuve piedāvā visplašāko maizes produkcijas klāstu, sākot no rudzu maizes un baltmaizes, kā arī saldskābmaizi, rudzu graudu maizi, tostermaizi, sēklu un formas maizi. Uzņēmuma ražotne atrodas Daugavpilī un tās maizes ceptuve nepārtraukti darbojas kopš 1968.gada. Uzņēmums ir viens no lielākajiem darba devējiem Daugavpilī un tās apkārtnē, nodrošinot darbu vairāk kā 220 cilvēkiem. AS "Latvijas Maiznieks" |