Ziņas no biznesa

"Lido" atklāj pirmo uzņēmuma Alus dārzu

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
06.05.2014

Lai uzņemtu vairāk klientu un paplašinātu produkcijas klāstu, AS "Lido" atpūtas centrā Krasta ielā 1. maijā atvēra uzņēmuma pirmo Alus dārzu, projektā investējot 35 000 eiro, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Alus dārza platība ir 300 kvadrātmetri un tas vienlaikus varēs uzņemt 120 apmeklētājus.

"Atpūtas centrs Krasta ielā ir viena no apmeklētākajām vietām, jo sevišķi vasarā. Lai varētu uzņemt arvien vairāk klientu, šogad izveidojām pirmo Alus dārzu, alus darītavas jaudas palielināšanā investējot 35 000 eiro. Alus dārzā būs jauna ēdienkarte, alus un septiņi jauni alus kokteiļi," norāda Auziņa.

Alus darītava ik dienu saražo 1000 litrus alus, bet 15 gadu darbības laikā realizēti vairāk nekā 3,7 miljoni litrus alus. Vasaras mēnešos alus patēriņš uzņēmumā būtiski palielinās - Līgo svētkos vien apmeklētāji izdzerot aptuveni 2800 litrus alus. Vislielākais tā patēriņš "Lido" bistro tīklā tradicionāli vērojams jūlijā, kad mēneša laikā tiek izdzerti vairāk nekā 34 000 litri alus.

"Lido" atpūtas centra atklāts 2000. gadā 4. janvārī. Tajā esošajā alus darītavā tiek brūvēts dzīvais jeb nefiltrētais alus, ko iespējams iegādāties tikai "Lido" bistro tīklā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Lido" 2012.gadā strādāja ar 27,01 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 5% palielinājums salīdzinājumā ar 25,61 miljona eiro apgrozījumu 2011.gadā. "Lido" peļņa samazinājusies vairāk nekā trīsarpus reizes - no 1,3 miljoniem eiro 2011.gadā līdz 344 310 eiro 2012.gadā.

Pagājušā gada finanšu datus uzņēmums vēl nav publiskojis.

"Lido" tīklu veido deviņi bistro Latvijā, kā arī viens "Lido" bistro Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja un veikals Rīgā.

Uzņēmums dibināts 1991.gadā. Tā pamatkapitāls ir 14,11 miljoni eiro (9,92 miljoni latu). "Lido" vienīgais īpašnieks ir Gunārs Ķirsons.

Kā ziņots, Pērn Rīgā, Republikas laukumā, iepretim pasažieru ostai darbu sāka alus darītava un restorāns ar 400 vietām "Stargorod", kura izveidē īpašnieki, Ukrainas investori, ieguldījuši apmēram 18 miljonus eiro.

Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste, jautāta, vai jaunais restorāns varētu būt konkurents "Lido" tīklam, atzina, ka, lai arī šo abu uzņēmumu piedāvātais produkts ir līdzīgs un tādējādi abi būs konkurenti, tomēr, viņasprāt, "Lido" piedāvātais produkts esot nedaudz plašāks.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana