Ziņas no biznesa

"Laimas" apgrozījums pērn - 10,84 miljoni eiro; peļņa augusi pieckārtīgi

Ingrīda Mičāne, Nac.ag. LETA
30.06.2014

Saldumu ražotājas AS "Laima" apgrozījums pagājušajā gadā bijis 10,84 miljoni eiro, kas ir 11% pieaugums salīdzinājumā ar 9,81 miljona apgrozījumu iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma peļņa pieaugusi vairāk nekā pieckārtīgi - no 1,12 miljoniem 2012.gadā līdz 5,75 miljoniem pērn.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, finanšu rādītāji skaidrojumi ar pārdošanas apjomu pieaugumu eksporta tirgos. Tāpat pagājušajā gadā tika veiksmīgi turpināta jaunās koncepcijas "Izvēlies mīlestību" ieviešana visos zīmolos, papildinātas produktu sērijas, kā arī virknei produktu nomainīts dizains.

Pagājušajā gadā veiktas investīcijas iekārtu un tehnoloģisko procesu modernizācijā, kā arī pabeigts 2012.gadā ar Eiropas Savienības atbalstu sāktais projekts "Baltijas šokolādes muzeja renovācija". Muzeja izveidē ieguldīts vairāk nekā viens miljons eiro, un tas iekļauts Latvijas Industriālā mantojuma sarakstā.

Savukārt šogad "Laima" plāno turpināt uzlabot konkurētspēju, veicot energoefektivitātes pasākumus ražošanā un investējot tehnoloģiju pilnveidošanā, kā arī turpināt darbu eksporta tirgos. Kopumā "Laimas" eksports veido 42% no saražotās produkcijas. Uzņēmums eksportē uz 30 valstīm, tostarp Ķīnu, Krieviju, ASV, Kanādu, Baltijas valstīm, Izraēlu, Lielbritāniju, Īriju, Baltkrieviju, Azerbaidžānu, Kazahstānu un Turkmenistānu. Eksports veido 42% no saražotās produkcijas.

"Laima" līdzās SIA "Staburadzes konditoreja" , AS "Staburadze", AS "Gutta", SIA "Saldumu tirdzniecība" un SIA "NP Logistics" ir "NP Foods" grupas uzņēmums. Kompānija nodarbina 289 darbiniekus.

"NP Foods" apgrozījums 2013.gadā bija 64,32 miljoni eiro salīdzinājumā ar 58,77 miljonu apgrozījumu pirms gada. Kompānijas peļņa pērn bijusi 1,107 miljoni eiro salīdzinājumā ar 304 584 eiro peļņu 2012.gadā.

"NP Foods" īpašnieks ir Maltā reģistrētā sabiedrība "Nordic Partners Food Limited". Aģentūras LETA arhīva informācija liecina, ka 51% akciju Maltā reģistrētās sabiedrības īpašnieks ir Latvijas uzņēmējiem piederošā AS "Nordic Partners", kuras lielākais akcionārs ir Daumants Vītols.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana