Ziņas no biznesa

AS "Dobeles dzirnavnieks" veic profilaktiskas darbības Āfrikas cūku mēra izplatības novēršanai

Madara Zvejniece, Dobeles dzirnavnieks
02.07.2014

Iesaistoties Āfrikas cūku mēra (ĀCM) draudu novēršanā, viens no Latvijas lielākajiem lopbarības ražotājiem AS "Dobeles dzirnavnieks" veicis vairākas profilaktiskas darbības uzņēmumā. Izveidota automašīnu un cilvēku dezinfekcijas sistēma, izdotas īpašas autovadītāju rīcības un higiēnas vadlīnijas, kā arī sagatavots informatīvs un skaidrojošs materiāls darbiniekiem.

"Lai arī pašreiz tieši neesam saskārušies ar ĀCM radītajiem draudiem, situāciju uztveram ļoti nopietni un uzskatām, ka jārīkojas tālredzīgi, tādēļ esam pieņēmuši lēmumu realizēt vairākus preventīvus pasākumus bīstamā vīrusa iespējamās izplatības apkarošanai," saka AS "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

AS "Dobeles dzirnavnieks" no šīs otrdienas uzstādījis īpašus dezinfekcijas paklājus, kam cauri izbrauc ikviena automašīna, ierodoties uzņēmumā vai pametot tā teritoriju. Uzstādīti arī cilvēkiem paredzēti dezinfekcijas paklāji - lai iekļūtu ražošanas zonā, caur tiem jāiziet visiem darbiniekiem un uzņēmuma apmeklētājiem. Savukārt autovadītājiem izdotas īpašas vadlīnijas, kur minētas gan stingrākas higiēnas normas, gan arī dažādi noteikumi, piemēram, piegādājot dzīvnieku barību klientiem novados, ko Pārtikas un veterinārais dienests definējis kā ĀCM inficētās zonas, vai to tuvumā, izmantot vienreizējās lietošanas bahilas, ko novelk, kāpjot atpakaļ mašīnā. Tāpat visiem darbiniekiem sagatavots un izplatīts informatīvs un skaidrojošs materiāls par slimības izplatīšanos, atpazīšanu un preventīvo pasākumu nozīmīgumu.

K. Amsils norāda: "Novērtējot situāciju un reālos draudus, darām visu, lai no savas puses novērstu jebkādus riskus. Tajā pašā laikā vēlamies vērst sadarbības partneru uzmanību uz to, ka katrs var savu saimniecību pasargāt galvenokārt pats. Tādēļ iesakām paaugstināt biodrošības līmeni, izvietojot dezinfekcijas paklājus pie savām saimniecībām un realizējot citas svarīgas aktivitātes arī situācijā, kad slimības epicentrs atrodas šķietami tālu."

Dobeles dzirnavnieks

x

Paroles atgadināšana