Ziņas no biznesa

Ministru prezidente viesojas visstraujāk augošajā putnu gaļas uzņēmumā Baltijā - AS "Putnu fabrika Ķekava"

Iveta Misiņa, A/s "Putnu fabrika Ķekava"
25.08.2014

Latvijā vadošais putnu gaļas ražotājs AS "Putnu fabrika Ķekava" (PF "Ķekava") par 12,5% palielinājis pārdošanas apjomu. Šobrīd PF "Ķekava" ir visstraujāk augošais uzņēmums starp Baltijas putnu gaļas ražotājiem. PF "Ķekava" šodien apmeklēja arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma, kura iepazinās ar uzņēmuma ražotni un tikās ar tā vadību.

Salīdzinot ar 2013.gadu, PF "Ķekava" pārdošanas apjoms pieaudzis par 12,5%, savukārt pieaugums kilogramos ir vairāk nekā 9%. Uzņēmums šovasar nostiprinājis arī līdera pozīcijas marināžu un grila produktu nišā, aktīvās grila sezonas laikā palielinot apgrozījumu par 28% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

"Šogad esam rekonstruējuši vairākus nozīmīgus ražošanas etapus. Tāpat esam nostiprinājuši un pat vēl vairāk palielinājuši līderpozīcijas ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas tirgū. Mūsu augstās kvalitātes produkcija ir novērtēta ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu tirgū, tādēļ pašlaik aktīvi strādājam pie jaunu eksporta tirgu apgūšanas gan Baltijā, gan arī Skandināvijā," saka Andris Vilcmeiers, AS "Putnu fabrika Ķekava" valdes priekšsēdētājs.

"Pirms dažiem gadiem PF "Ķekava" piedzīvoja patiešām grūtus laikus un ar bažām domāju par šā Latvijai svarīgā uzņēmuma nākotni. Šodien esmu gandarīta, ka, nomainot vadību un sakārtojot ražošanu, PF "Ķekava" īsā laikā ir spējusi pārvarēt problēmas un uzņēmums jau piedzīvo izaugsmi," saka Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Lai turpinātu ilgtermiņa izaugsmi, PF "Ķekava" tuvākajos gados plāno investēt uzņēmuma attīstībā vairākus desmitus miljonu eiro.

Par AS "Putnu fabrika Ķekava"

AS "Putnu fabrika Ķekava" ir Latvijas vadošais putnu gaļas ražotājs ar teju 50 gadu pieredzi. Kā pilna ražošanas cikla uzņēmums PF "Ķekava" saražo vairāk nekā 65% no kopējā Latvijā ražotā putnu gaļas apjoma.

PF "Ķekava" šobrīd strādā vairāk nekā 600 darbinieki. Uzņēmums ražo vairāk nekā 240 dažādus vietējas izcelsmes produktus, kuru skaitā ir svaigā produkcija, kūpinājumi, marinādes, cāļa desas, ātri pagatavojamā produkcija un kulinārijas izstrādājumi. PF "Ķekava" pastāvīgi aug vairāk nekā miljons cāļu.

Kopš 2013. gada nogales 87% uzņēmuma pieder lietuviešu uzņēmumu grupai "Linas Agro Group AB".

A/s "Putnu fabrika Ķekava"

x

Paroles atgadināšana