Ziņas no biznesa

Jēkabpils Gaļas kombināts sāk pievienot sieru produkcijai

AgroPols
03.09.2014

Arī gaļas pārstrādātāji var atbildēt Krievijas embargo

Situācijā, kad Krievija noteikusi ierobežojumus piena produktu importam, daudziem uzņēmumiem ir iespēja sniegt atbalstu grūtībās nonākušajiem piena produktu ražotājiem.

Arī Jēkabpils Gaļas Kombināts, sākoties piena produktu eksporta sarežģījumiem, paātrinātā tempā izstrādāja un ieviesa trīs jaunu, sieru saturošu, produktu veidus. Jāatzīst, ka uzņēmuma tehnologiem tas bija pārbaudījums, jo JGK nekad iepriekš nebija ražojis produktus, kas līdztekus gaļai, satur arī sieru. Turklāt situācija pieprasīja augstu tempu produkta attīstīšanai un ražošanas procesa izstrādei.

JGK speciālisti ar uzdevumu tika galā veiksmīgi un jau no šīs nedēļas sākuma Kombināts patērētājiem piedāvā iegādāties un novērtēt trīs jaunus, sieru saturošus gaļas produktus: Kungu desu ar sieru, Pikanto desu ar sieru un Grildesiņas ar sieru. Pagaidām gan produktus var iegādāties tikai Ogrē, tomēr saņemot pircēju pozitīvu vērtējumu šiem produktiem, tiks nodrošinātas piegādes arī citiem JGK sadarbības partneriem.

Jauno produktu sagatavošanai tiek izmantots AS "Cesvaines piens" siers un attiecīgi Jēkabpils Gaļas Kombināts turpina piegādāt patērētājiem produkciju, kas gatavota tikai no Latvijas izejvielām - Jēkabpils rajona Miķelānu cūkgaļas un AS "Cesvaines piens" siera.

Informāciju sagatavoja Edgars Bebris, Jēkabpils Gaļas Kombināta Finanšu direktors.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana