Ziņas no biznesa

Ziņas no piena produktu konkursa

Ilze Vabole, AgroPols
05.09.2014

AS "Tukuma piens" iegūst trīs zelta medaļas starptautiskajā pārtikas izstādē "Riga Food 2014"
A/s "Tukuma Piens" ieguvis trīs zelta medaļas kooperatīvās sabiedrības "Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība" (LPCS) un Starptautiskās izstāžu rīkotājsabiedrības BT1 organizētajā piena produktu konkursā, kas notika starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food 2014" ietvaros, informēja uzņēmuma mārketinga vadītājs Armands Artihovičs.

Zelta medaļas piešķirtas A/S "Tukuma Piens" zīmola "Baltais" saldā biezpiena masai ar rozīnēm, "Baltais" EKO 20% skābajam krējumam un 9% "Exporta" biezpienam. Šogad piena produkti kopumā tika vērtēti sešas grupās - kefīrs ar tauku saturu no 1,5–3,0 %, nogatavinātais puscietais siers, nenogatavinātais saldpiena siers, biezpiens ar tauku saturu 9 %, krējums ar tauku saturu 20 % un biezpiena izstrādājumi.

"Esam ļoti pagodināti, ka konkursa žūrija, kuras sastāvā ir daudzi nozares speciālisti, arī šogad ir novērtējuši mūsu ražotos produktus ar augstāko apbalvojumu. Šādi sasniegumi Latvijas piena pārstrādātājiem ļauj vēlreiz izvērtēt paveikto, pārliecināties par savu produktu kvalitāti, kā arī popularizēt, tos Latvijas iedzīvotāju vidū," saka A/S "Tukuma Piens" direktors Ints Poškus.

Starptautiskā izstāde "Riga Food 2014" notiek no 4. līdz 7.septembrim izstāžu centrā Ķīpsalā, un tās ietvaros LPCS un BT1 rīko augstas kvalitātes piena produktu konkursu, kas ieguvis ievērojamu piensaimnieku atsaucību, kā arī profesionāļu un gardēžu novērtējumu. Konkursu mērķis ir popularizēt piena produktu lietošanu Latvijas iedzīvotāju uzturā un apkopot piena pārstrādes uzņēmumu un meistaru pieredzi ražošanā.

"Food Union" saņem 2 zelta, 2 sudraba un 1 bronzas medaļu pārtikas izstādē "Riga Food 2014"

Kā informēja Latvijas vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Food Union sabiedrisko attiecību pārstāve Linda Mežgaile, uzņēmums šajā konkursā saņēmis divas zelta, divas sudraba un vienu bronzas medaļu. Pirmo vietu un zelta medaļu kefīra kategorijā saņēma AS Valmieras piens ražotais kefīrs Valmiera ar tauku saturu 2,0% (meistare Emīlija Lapa), savukārt nenogatavinātā saldpiena siera konkursā pirmo vietu un zelta medaļu saņēma AS Valmieras piens ražotais Lapzemes siers (meistare Baiba Ostašova).

Otro vietu un sudraba medaļu kefīra konkursā saņēma AS Rīgas piena kombināts ražotais Limbažu piens kefīrs ar tauku saturu 2,5% (meistare Ludmila Osipova), savukārt skābā krējuma konkursā ar tauku saturu 20% otro vieta un sadraba medaļu saņēma AS Valmieras piens ražotais skābais krējums Valmiera (meistare Emīlija Lapa).

Trešo vietu un bronzas medaļu biezpiena ar tauku saturu 9% konkursā saņēma AS Valmieras piens ražotais Valmiera biezpiens (meistare Emīlija Lapa).

"Esam ļoti gandarīti, ka "Riga Food 2014" piena produktu konkursā esam saņēmuši kopumā piecas medaļas. Īpaši priecē, ka konkursa žūrijas komisija ar četrām medaļām novērtējusi Latvijā iecienītā zīmola Valmiera produktu kvalitātes un garšas īpašības. Tādēļ īpašu paldies sakām mūsu piena piegādātājiem un meistarēm par neatlaidīgu ieguldījumu augsti kvalitatīvu produktu ražošanā," gandarījumu pauž Māris Cers, AS Valmieras piens (Food Union grupa) valdes priekšsēdētājs.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana