Ziņas no biznesa

"NP Foods" saņem četras godalgas pārtikas izstādē "Worldfood" Maskavā

AgroPols
22.09.2014

SIA "NP Foods" uzņēmumi "Laima", "Staburadze" un "Staburadzes konditoreja", piedaloties vienā no nozīmīgākajām pārtikas izstādēm Krievijā - "Worldfood", saņēma četras godalgas - divas zelta, sudraba un bronzas medaļas, kas līdz šim ir lielākais apbalvojumu skaits vienas izstādes ietvaros. Godalgoti visi konkursam "Gada prece" nominētie "Laima", "Staburadze" un "Staburadzes konditoreja" produkti. Ar zelta medaļu novērtēta Laimas tumšās šokolādes asorti konfekšu izlase "Mon Ami" un torte "Vāverīte", ko ražo "Staburadzes konditoreja". Sudraba medaļa piešķirta Laimas zefīram Maigums šokolādē ar melleņu pildījumu kārbā, savukārt bronzas medaļu ieguvuši auzu maizcepumi "Selga Nature", ko ražo "Staburadze".

Maija Brūkle, zīmola "Laima" vadītāja: "Šī izstāde ir bijusi viena no medaļām bagātākajām izstādēm, kurā esam piedalījušies. Mēs augsti novērtējam saņemtās godalgas - tas ir apliecinājums ne tikai uzņēmuma darbam Krievijas tirgū, bet arī atzinība mūsu šokolādes meistaru darbam un produktu augstajai kvalitātei. Šogad, neskatoties uz nestabilo politisko situāciju, mēs esam salīdzinoši veiksmīgi attīstījuši sadarbību ar mūsu partneriem Krievijā, kā rezultātā kopumā ir izdevies audzēt eksporta apjomus uz Krieviju par 20%."

"Worldfood" ir viena no nozīmīgākajām pārtikas izstādēm Krievijā. Izstāde noritēja Krievijas galvaspilsētā Maskavā laikā no 15. - 18. septembrim.

Šobrīd Laima ražotie saldumi jau ir pieejami lielākajos Krievijas veikalu tīklos kā "Auchan", "Okei","7 kontinents", "X5 Retail", "Diksi", "Lenda", "Semja, "Azbuka vkusa", "Stokcmann", "Netto", "Kesko".

2013. gadā eksporta apgrozījums uz Krievijas tirgu sasniedza 4,2 miljonus eiro. 2014. gadā eksporta apjomi jau pieauguši uz šo tirgu par 20%.

Kopumā "Laima" produkciju tiek eksportēta uz 37 eksporta valstīm, t.sk. Baltijas valstīm, Krieviju, ASV, Kanādu, Ķīnu, Izraēlu, Lielbritāniju, Īriju, Baltkrieviju, Azerbaidžānu, Kazahstānu un Turkmenistānu. Eksports veido 42% no saražotās produkcijas.

"Laima" ir vienīgais šokolādes un atpazīstamākais saldumu ražotājs Baltijā, kurā šokolādi ražo no kakao pupām. Šo ražošanas metodi 1870. gadā ieviesa fabrikas dibinātājs Teodors Rigerts.

AS "Laima" tāpat arī AS "Staburadze", AS "Gutta", SIA "Staburadzes konditoreja", SIA "Saldumu tirdzniecība" un SIA "NP Logistics" ir SIA "NP Foods" grupas uzņēmumi. SIA "NP Foods" grupas uzņēmumi ir vieni no Latvijas lielākajiem darba devējiem un nodokļu maksātājiem.

Vairāk informācijas par uzņēmumu www.laima.lv , seko līdzi jaunumiem Draugiem.lv, Facebook.com un Twitter.com.

Informāciju sagatavoja Maija Dulle-Sūniņa, sabiedrisko attiecību konsultante.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana