Ziņas no biznesa

"Aldara" "Porteris" ieguvis zelta medaļu prestižajā "World Beer Awards"

Laura Krastiņa, A/s "Aldaris"
30.09.2014

Alus darītava Aldaris brūvētā alus šķirne Porteris ir atzīta par 2014. gada labāko stiprā portera alus šķirni Eiropā, iegūstot augstāko novērtējumu - Zelta medaļu prestižajā World Beer Awards.

Konkursā kopumā šogad tika vērtēti vairāki simti dažādu alus šķirņu vairākās kategorijās. Zelta, sudraba un bronzas medaļas tiek piešķirtas katrā alus kategorijā labākajām alus šķirnēm.

Aldara portera alus brūvēšanas tehnoloģija ir unikāla. Tam izmanto tikai Baltijā sastopamu īpašu alus sastāvdaļu kombināciju - karameļu iesalu, apiņus un īpašas pakāpes norūgumu. Alu ar tādu rūgtuma, saldenuma un norūguma kombināciju nevar sastapt nekur citur pasaulē.

"Mēs esam lepni par šo sasniegumu, jo vērtēšana bija visai skrupuloza un konkurence liela. Vairāku desmitu cilvēku liela ekspertu komanda alus šķirnes vērtēja aklajā degustācijā, pievēršot uzmanību tādām alus niansēm kā krāsa, smarža, putas un garša," gandarīts ir Aldara galvenais alus meistars Valdis Čunka.

Būs jauns - 24 mēnešu nogatavināts porteris

Aldara Porteris jau iepriekš saņēmis starptautiskas godalgas. 2013. gada nogalē tirgū nonāca jauna Aldara radītā portera alus šķirne - Porteris Ekskluzīvais, kas pirms nonākšanas pie alus baudītājiem 12 mēnešus bija nogatavināts īpašos apstākļos. 2015. gada nogalē alus cienītāji atkal varēs baudīt Aldara alus meistaru sarūpēto jaunumu portera alus kategorijā.

"Līdzīgi kā vīns, arī pareizi brūvēts un uzglabāts portera alus ar laiku kļūst tikai labāks - tas iegūst īpašu garšu un aromātu. Tādēļ jau 2015. gada otrajā pusē īstiem alus baudītājiem būs pieejams unikāls divus gadus nogatavinātais Aldara Porteris. Šī noteikti būs pirmā alus šķirne Latvijā, kas mērojusi tik garu ceļu no brūvēšanas sākuma līdz patērētājam," saka Aldara galvenais aldaris. Kopumā ir sabrūvēti un pašlaik tiek nogatavināti 40 000 litru šī īpašā Portera.

Alus darītavas Aldaris pirmsākumi meklējami 1865. gadā, kad pēc Bavārijas vācieša Joahima Daudera ieceres Rīgas nomalē tika uzcelta alus darītava Waldschlösschen jeb Meža pils. Aldaris ir viena no retajām alus darītavām Latvijā, kas atrodas savā vēsturiskajā vietā un arī alus brūvēšanas tradīcijas ir saglabājusi līdz pat mūsdienām. 20. gs. sākumā Waldschlösschen bija iemantojusi Eiropā modernākās alus darītavas slavu, par ko liecināja 1906. gadā Rīgā organizētais Eiropas lielāko alus darītāju kongress. Aldara nosaukumu tā ieguva publiskā aptaujā 1937. gadā, kurā piedalījās 3339 cilvēki.

A/s "Aldaris"

x

Paroles atgadināšana