Citas ziņas sadaļā
Vadošie Latvijas kooperatīvi Latraps un VAKS izveidojuši jaunu uzņēmumu ASNS Ingredient ar mērķi Jelgavā būvēt dzelteno zirņu proteīna ražotni
«Latraps» sadarbībā ar vācu «Pfeier & Langen» attīstīs zirņu proteīna ražotni Jelgavā
SCE E-Piim jaunā rūpnīca sākusi darbu. Un Orklas jaunā cepumu fabrika arī
LATRAPS spēks aug augumā
Lauksaimnieku kooperatīvi pērk ostas termināli
"Rīgas Dzirnavnieks" auzu audzēšanas programmā šogad piedalīsies 30 zemnieku saimniecības
Iecienītajam konditorejas zīmolam "Staburadze" jauna vizuālā identitāte
"Laima" piedalās lielākajā Krievijas pārtikas un dzērienu izstādē
"Maxima Latvija" par 50% samazina gurķu importu, dodot priekšroku vietējai produkcijai
Aldaru ieguldījums novērtēts
Ziņas no biznesaDzirkstošo bērzu sulu - "BIRZĪ" ražotāji laiž apgrozījumā jaunus dzērienusAgroPols
10.10.2014 SIA Kainaiži, kas pirms trim gadiem uzsāka ražot dzirkstošās bērzu sulas Smiltenes novadā, ir paplašinājusi savu sortimentu ar trim jauniem dzērienu veidiem. Jau ražošanā esošajām sulām ar piparmētru garšu un "SVĒTKU" ar karkadē tēju un krustnagliņām ir nākuši klāt dzirkstošie dzērieni ar upeņu pumpuru, ar citronu un ar apelsīnu garšu. Turklāt dzēriens ir ieguvis arī jaunu nosaukumu BIRZĪ! Ervins Labanovskis uzņēmuma līdz dibinātājs stāsta, ka "pastāvīgi strādājam, lai izmēģinātu jaunas garšas un piedāvātu tās klientiem. Dažiem no bērnības ir radusies sava veida trauma par negaršīgām pārskābušām bērzu sulām, taču mums ir izdevies pārliecināt jau daudzus bērzu sulas skeptiķus, ka šim lieliskajam dabas produktam var būt arī citāda, patīkama garša." Uzņēmums šogad ir izgājis EKO sertifikāciju un sulas jau rotā starptautiski atzītā bio sertifikācijas zīme. "Šogad mēs ne tikai esam atraduši jaunas garšas, bet arī piešķīruši dzērienam vārdu, jeb zīmolu- BIRZĪ. Aptuveni pus gadu bijām nosaukuma meklējumos, testējām tos starp draugiem Latvijā un ārzemēs, lai noskaidrotu, kādas asociācijas rodas.. Tieši nosaukums BIRZĪ daudziem šķita ar francisks pēc skaņas, dzirkstošs un atsvaidzinošs- tās ir arī tās kvalitātes īpašības, ko vēlējāmies uzsvērt, tajā pašā laikā nosaukumā saglabājot latvisko pamatu", komentē Ervins Labanovskis. 2014. gadā nelielais uzņēmums ir trīskāršojis ražošanas apjomus no 5000 gadā līdz 15 000 pudelēm. "Šobrīd lielākais izaicinājums ir atrast mūsu produktam noieta tirgu ārzemēs, jo bērzu sulas ārpus Baltijas, Skandināvijas un Krievijas īpaši nav zināmas, lai gan veselīga dzīvesveida cienītāju aprindās, tās kļūst arvien populārākas" atzīst E.Labanovskis SIA Kainaiži ir ģimenes uzņēmums, kas dibināts pirms trim gadiem. Bērzu sulu iegūšana un apstrāde pēc īpašas receptes notiek Smiltenes novadā, Brantu pagasta mājās "Kainaiži", no kā arī cēlies firmas nosaukums. Dzirkstošās bērzu sulas ir nopērkamas RIMI klētī, Stokmanā, Prizmā, SKY un virknē citu veikalu un restorānu Latvijā. Sīkāku informāciju par produktu un uzņēmumu var iegūt facebook.com/birzi.lv Informāciju sagatavoja Ervins Labanovskis. |