Ziņas no biznesa

"Food Union" novembrī aicinās aizstāt importa piena produktus ar vietējiem

Linda Mežgaile, Food Union
05.11.2014

Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union iesaistās sociālās kampaņas Latvijas labums novembra aktivitātē Piena mēnesis, lai veicinātu vietējās piena produkcijas izvēli, importa produktus aizstājot ar vietējiem.

"Piena mēnesī mēs aicināsim pircējus ikdienā aizdomāties par saviem pirkuma lēmumiem un to, kā tie ietekmē ikvienu piena nozarē strādājošo - ap 60 000 nodarbināto. Pašlaik vietējo piena produktu patēriņa īpatsvars Latvijā ir ap 70%, atsevišķās produktu kategorijās pat 50%. Manuprāt, tas ir gaužām slikts rādītājs valstij, kuras piensaimniecības tradīcijas ir senākas par pašu valsti, kurai ir pašai sava piena govju šķirne - Latvijas brūnā, un kuras iedzīvotāji pienu sauc par balto zeltu! Piena nozare spēj simtsprocentīgi nodrošināt ikviena Latvijas pircēja vēlmi pēc svaigiem, kvalitatīviem un garšīgiem piena produktiem, un uz to arī tieksimies šīs kampaņas ietvaros," stāsta Normunds Staņēvičs, AS Rīgas piena kombināts (Food Union grupa) valdes priekšsēdētājs.

Kampaņas laikā Latvijā ražoti piena produkti veikalos tiks atzīmēti ar īpašu etiķeti vai plakātu "Pērc vietējo gotiņu ražojumus". Plašāka informācija pieejama kampaņas mājas lapā www.latvijaslabums.lv , kurā iespējams lejupielādēt augstas izšķirtspējas materiālus "Pērc vietējo gotiņu ražojumus" un atrast aktuālā informāciju par iespējām, kā iesaistīties kampaņā.

Piena mēnesi organizē Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), Latvijas piensaimniecu centrālā savienība (LPCS) ar Food Union, AS "Tukuma Piens," AS "Talsu Piensaimnieks," AS "Smiltenes Piens," AS "Cesvaines Piens" un PKS "Straupe" atbalstu.

Izvēle par labu vietējiem piena produktiem pašlaik ir īpaši svarīga kontekstā ar Krievijas noteikto piena produktu importa embargo, kas turpina negatīvi ietekmēt Latvijas piena nozari.

Food Union

x

Paroles atgadināšana