Ziņas no biznesa

"Laimas" Ziemassvētku sortimenta apgrozījums audzis par 27% eksporta tirgos un par 18% Latvijā

Maija Dulle - Sūniņa, A/s "Laima"
13.01.2015

Pagājušajā svētku sezonā realizētais saldumu fabrikas Laima Ziemassvētku sortimenta apgrozījums sasniedzis gandrīz 5,3 miljonus eiro, kas pārsniedz 2013.gada Ziemassvētku laika rādītājus. Latvijā apgrozījums pieaudzis par vairāk kā par 18%, savukārt eksporta tirgos kopumā Ziemassvētku produkcijas apjomu pieaugums ir par 27%, salīdzinot ar 2013.gada svētku laiku.

Rolands Gulbis, AS Laima valdes priekšsēdētājs: "Apkopojot svētku laika pārdošanas rādītājus jāsecina, ka iedzīvotāji aizvadītās garās svētku brīvdienas pavadījuši gana saldi. Mēs augstu novērtējam pircēju atzinību Laimas Ziemassvētku produktu izlasei, tāpēc gadu no gada cenšamies pārsteigt mūsu pircējus un piedāvājam arvien jaunus un interesantus produktus, lai ikviens varētu izvēlēties sev tīkamāko. Tajā pašā laikā, interesanti, ka neskatoties uz sortimenta dažādību, iedzīvotāji svētku laikā nemainīgi priekšroku dod klasiskām vērtībām - Latvijā un Baltijā iedzīvotāji joprojām visvairāk mīl tradicionālās Laimas piparkūkas, kamēr eksporta tirgos pircēji priekšroku dod dažādiem Laimas šokolādes produktiem - izteikts līderis jau vairākus gadus ir Laimas Asorti konfekšu izlase Ziemassvētku noformējumā."

Tradicionāli gan vietējam gan eksporta tirgum Laimas šokolādes meistari piedāvā īpašu Ziemassvētku produktu izlasi - svētku produktos ieguldot daudz darba, mīlestības un sirds siltuma, lai katram pircējam būtu iespēja izvēlēties savai gaumei un vajadzībām atbilstošāko Laimas svētku produktu, sagādājot patiesu svētku sajūtu ikvienam.

Uzņēmuma Laima aplēses liecina, ka Latvijas iedzīvotāji kopumā šajos svētkos apēduši vairāk nekā 793 tūkstošus kilogramu Laimas saražoto Ziemassvētku gardumu. Jau tradicionāli vispopulārākie bijuši sveramie piparkūku cepumi, kas kopumā svētku laikā apēsti gandrīz 550 tūkstoši kilogramu, populāras pircēju vidū ir arī Selgas piparkūkas. Trešajā vietā ierindojas Laimas šokolādes Ziemassvētku sveramās konfektes, kā arī Laimas Ābolu zefīrs ar kanēli.

Savukārt eksporta tirgos pircēji tradicionāli priekšroku devuši Laimas Ziemassvētku Asorti konfekšu izlasei ar pajūgu uz kārbas, kas ir izteikts Ziemassvētku produktu sērijas līderis eksporta tirgos un pārdots vairāk kā 54 tonnas. Kā otro un trešo populārāko Laimas Ziemassvētku sortimenta produktu pircēji ārvalstīs iecienījuši liķiera konfektes Prozit un Selgas piparkūkas.

2014.gadā Laimas Ziemassvētku produkcija visvairāk eksportēta uz Krieviju, Izraēlu un ES valstīm, kur Vācija un Lielbritānija ir absolūtie līderi. Šogad Laimas Ziemassvētku produkciju varēja baudīt arī Moldāvijas iedzīvotāji, jo tika uzsākts eksports uz šo valsti.

Kopumā Laimas produkcija tiek eksportēta uz 27 eksporta valstīm, t.sk. Baltijas valstīm, Krieviju, ASV, Kanādu, Izraēlu, Vāciju, Lielbritāniju, Īriju, kā arī citas ES valstis, Baltkrieviju, Azerbaidžānu, Moldāviju un Turkmenistānu. Eksports veido 42% no saražotās produkcijas.

AS Laima ir atpazīstamākais saldumu zīmols Baltijā, kas apvieno visas Latvijas saldumu rūpniecības vēsturi vairāku gadsimtu garumā un nākamgad atzīmēs 145 gadu jubileju. Laima savieno vēsturisko mantojumu ar inovācijām. Seno meistaru radītās receptūras sniedz gandarījumu arī mūsdienu klientiem, atzīstot Laimu par vienu no kvalitatīvākajiem zīmoliem Latvijā.

Saldumu fabrika Laima ir vienīgais šokolādes un atpazīstamākais saldumu ražotājs Baltijā, kā arī viena no retajām šokolādes ražotnēm Eiropā, kurā kakao pupu pārstrādes process līdz gatavai šokolādei pilnībā tiek veikts pašu spēkiem. Šo ražošanas metodi 1870.gadā ieviesa fabrikas dibinātājs Teodors Rigerts. Rūpīgi saglabātās senās prasmes un receptes ir papildinātas ar mūsdienīgām ražošanas metodēm.

AS Laima tāpat arī AS Staburadze, AS Gutta, SIA Staburadzes konditoreja, SIA Saldumu tirdzniecība un SIA NP Logistics ir SIA NP Foods grupas uzņēmumi. SIA NP Foods grupas uzņēmumi ir vieni no Latvijas lielākajiem darba devējiem un nodokļu maksātājiem

Vairāk informācijas par uzņēmumu www.laima.lv, seko līdzi jaunumiem Draugiem.lv, Facebook.com un Twitter.com.

A/s "Laima"

x

Paroles atgadināšana