Ziņas no biznesa

Līdzšinējais "Hanzas maiznīcu" īpašnieks pievienojas starptautiskam maizes ražošanas uzņēmumam

Ainārs Sauka, Nac.ag. LETA
14.01.2015

Līdzšinējais AS "Hanzas maiznīcas" īpašnieks ""Vaasan" Group Oy" ("Vaasan") pievienosies starptautiskam maizes ražošanas uzņēmumam "Lantmännen ek. för" ("Lantmännen"), aģentūru LETA informē "Lantmännen" pārstāvji.

Patlaban "Vaasan" pieder "Lion Capital", taču iegādes un pievienošanas procedūru plānots pabeigt šī gada vidū. Darījumā iesaistītās puses vienojās, ka iegādes cenu neizpaudīs. Tāpat darījums ir jāpārbauda atbilstoši normatīvo aktu oficiālajām prasībām.

"Lantmännen" grupai patlaban pieder apmēram 8% "Vaasan" kapitāldaļu, un, veicot šo darījumu, tā iegūs īpašumā atlikušās kapitāldaļas. Pēc nepieciešamo oficiālo atļauju saņemšanas "Vaasan" tiks pievienots "Lantmännen" grupai, kura ražo saldētu un svaigu maizi gan ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem, gan pārtikas mazumtirdzniecības nozarei.

Pēc apvienošanās "Vaasan" un "Lantmännen" kopā nostiprinās savas pozīcijas Baltijas jūras reģiona valstīs un papildinās savu kopīgo piedāvājumu ar vairākiem jauniem produktiem un konceptiem.

Pievienošanās dod iespēju papildināt "Lantmännen Unibake" pašreizējo piedāvājumu ar vairākiem jauniem izstrādājumiem un konceptiem, kā arī nodrošinās iekļūšanu sausmaizīšu segmentā starptautiskā mērogā, uzņēmums arī paplašinās savu klātbūtni Baltijas jūras reģiona valstīs.

"Lantmännen" prezidents Pērs Olofs Nīmans atzīmē, ka šī pievienošanās atbilst kompānijas stratēģiskajiem mērķiem - veicot maizes izstrādājumu ražošanu starptautiskā mērogā, tiks nostiprināts uzņēmuma "Lantmännen" stāvoklis Ziemeļeiropā.

Nīmans uzsver, ka "Vaasan" un Lantmännen" viens otru savstarpēji papildinās dažādos veidos. Apvienošanās palīdzēs labāk reaģēt uz mainīgajām klientu vēlmēm un vajadzībām, paplašināt savu preču klāstu.

"Lantmännen" izpilddirektors Verners Devinks stāsta, ka pievienošanās stiprinās uzņēmumu pakalpojumu un piegādes iespējas un papildinās "Lantmännen un "Vaasan" kopīgo piedāvājumu ar plašu produktu klāstu. "Kopīgi nodrošināsim plašāku noieta tirgu un spēsim piedāvāt jaunus un inovatīvus produktus."

"Lantmännen" grupa ir lauksaimniecības kooperatīvs, kura īpašnieki ir 32 000 Zviedrijas lauksaimnieki, un tajā strādā vairāk nekā 8000 darbinieku, tā darbojas vairāk nekā 20 valstīs, ieņēmumi ir 33 miljardi zviedru kronu. "Lantmännen" grupa Ziemeļvalstīs ieņem vadošo lomu lauksaimniecībā, iekārtu būves, bioenerģijas un pārtikas produktu ražošanā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, AS "Hanzas maiznīcas" 2013.gadā apgrozījusi 21,61 miljonu eiro, bet 2012.gadā - 23,46 miljonus eiro. 2013.gadā uzņēmuma peļņa bija 295 031 eiro, bet 2012.gadā - 178 722 eiro.

AS "Hanzas maiznīcas" dibināta 1991.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 6 494 191 eiro.

Nac.ag. LETA

x

Paroles atgadināšana