Ziņas no biznesa

"Rimi" par gandrīz 30% pieaugusi svaigu zivju tirdzniecība

Laura Podskočija, Rimi Latvia
04.02.2015

Salīdzinot ar 2013.gada pārdošanas rezultātiem, kopējais zivju produktu pārdošanas apjoms Rimi veikalos 2014.gadā turpināja pieaugt, palielinoties par aptuveni 20%. Visvairāk, par gandrīz 30%, audzis pieprasījums tieši pēc svaigajām zivīm.

"Reaģējot uz strauji augošo pieprasījumu pēc jūras veltēm, 2014.gadā mēs saviem pircējiem sākām aizvien vairāk piedāvāt svaigās zivis un jau safasētas zivs filejas, ko ērti un ātri paņemt no pašapkalpošanās vitrīnām. Ļoti iecienītas pircēju vidū ir jau sagrieztās laša filejas un laša filejas bez ādas un asakām, kas ievērojami atvieglo to pagatavošanas procesu," saka Laura Podskočija, Rimi Latvia vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste.

Līdzās pieprasījuma pieaugumam pēc tradicionāli populārā laša, Rimi pircēji aizvien biežāk izvēlas nogaršot arī eksotiskus zivju produktus, kurus viņi atklājuši brīvdienu laikā Vidusjūras reģiona valstīs. Burtiski šajās dienās Rimi sāk pārdot virkni jaunu jūras velšu, starp kurām var minēt gardās sēpijas, kalmāra fileju, vārītu krabi un mazos astoņkājus.

"200 grami zivs sniegs 70% no cilvēka organismam diennaktī nepieciešamā olbaltumvielu daudzuma. Vērts atcerēties, ka zivis uzturā būtu jālieto vismaz divas reizes nedēļā, bet vislabāk - trīs līdz četras reizes nedēļā," iesaka uztura speciāliste Inga Pūce. Viņa atgādina, ka zivis ir bagātas ar B grupas vitamīniem, taukos šķīstošiem vitamīniem (A,D,E,K) un polinepiesātinātām taukskābēm. Inga Pūce arī atzinīgi izsakās par neierastākām jūras veltēm: "tādi jūras produkti kā kalmāri, sēpijas un astoņkāji ir bagāti ar minerālvielām, cinku, fosforu, dzelzi, mangānu, varu, selēnu, un daudziem vitamīniem - A,D,E,K,B12 un B2. Šīs minerālvielas ir īpaši svarīgas organisma pH līdzsvara uzturēšanai. 100 grami šo produkti bieži satur tikai 95 kcal un tajos ir līdz pat 100 reižu vairāk joda nekā liellopa gaļā!"

Piedāvājot pircējiem augstākās kvalitātes jūras veltes, laikā no 3. līdz 16.februārim Rimi hipermārketos būs pieejama plaša jūras velšu izlase, kas priecēs ikvienu kā svētkos, tā arī ikdienā. Starp jūras veltēm būs mīdijas, sēpijas, kalmāra fileja, vārīts krabis, kā arī atbalstot vietējos Latvijas zivju audzētājus, par īpaši izdevīgu cenu tiks piedāvātas Alūksnes novada Annas pagastā ekoloģiski tīrā vidē audzētās Varavīksnes foreles.

Rimi Latvia

x

Paroles atgadināšana