Ziņas no biznesa

2014.gadā SIA "Karavela" kāpina gan peļņu, gan apgrozījumu - joprojām vērojams pārdošanas apjomu pieaugums Rietumu tirgū

AgroPols
06.05.2015

Kaijas zivju konservu ražotāja SIA Karavela apgrozījums 2014.gadā sasniedza 32,4 milj. eiro, kas ir par 9% vairāk kā 2013.gadā, kad tas bija 29,79 milj. eiro, savukārt, uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas 2014.gadā augusi par 29%, salīdzinot ar 2013.gadu, sasniedzot 1,036 milj. eiro, aprēķinātie nodokļi - 1,4 milj. eiro.

Jānis Endele, SIA Karavela līdzīpašnieks un mārketinga direktors: 2014.gads uzņēmumam zīmīgs ar to, ka izdevies noslēgt 7 gadu ciklu, kura laikā tika īstenota stratēģija par tirgus diversifikāciju, palielinot tirdzniecības apjomus Rietumeiropas un Skandināvijas valstīs.

2014.gads bija pirmais gads uzņēmuma vēsturē, kad pārdošanas apjomi Rietumu tirgos pārsniedza pārdošanas apjomus tradicionālajos jeb NVS valstu tirgos. Tāpat uzņēmuma panākumi tika novērtēti arī no valsts puses un 2014.gada decembrī SIA Karavela kļuva par LIAA un Ekonomikas ministrijas organizētā konkursa Eksporta un Inovācijas balva 2014 1.vietas ieguvēju kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" lielo un vidējo komercsabiedrību grupā.

Andris Bite, SIA Karavela līdzīpašnieks un valdes loceklis: 2014. gads bija otrais gads, kad uzņēmums pilnvērtīgi strādāja Rietumu tirgos, gan veiksmīgi noslēdzot kontraktus ar Skandināvijas tirdzniecības tīkliem, gan uzsākot pastāvīgas piegādes Lielbritānijas tirgum. Uzņēmums turpināja paplašināt pārdošanas apjomus ES valstu tirgos (pieaugums par 34% salīdzinot ar 2013.gadu).

2014.gads uzņēmumam nozīmīgs arī ar to, ka, gan pēc ražošanas apjomu, gan apgrozījuma rādītājiem, SIA Karavela kļuvusi par lielāko zivju konservu ražotāju un nozares līderi Latvijā.

Man kā uzņēmuma vadītājam ir īpašs prieks par to, ka šo gadu laikā esam izveidojuši funkcionāli spēcīgu komandu, kura ir spējīga konkurēt ar Rietumu ražotājiem, līdztekus spējuši no vecmodīga padomju laika uzņēmumu izveidot vienu no straujāk augošiem pārtikas uzņēmumiem Latvijā, ar augstiem kvalitātes standartiem un spēcīgu pārdošanas komandu.

Fakti

SIA Karavela apgrozījums 2014.gadā bija 32,4 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 1,036 milj. eiro. Pērn uzņēmums kopumā saražoja 47,5 miljonus zivju konservu bundžiņu un apstrādāja 470 t citas zivju produkcijas. Lielākie eksporta tirgi bija Zviedrija (16,3%), Dānija (12,7%), Krievija (13%) un Azerbaidžāna (7,6%).

Par SIA Karavela

SIA Karavela ir viens no lielākajiem un straujāk augošajiem zivju pārstrādes uzņēmumiem Baltijā un šobrīd lielākais zivju konservu ražotājs Latvijā. Galvenā uzņēmuma specializācija ir izstrādājumi no Atlantijas okeāna zivīm dažādos iepakojumos. Aptuveni 80% SIA Karavela saražotās produkcijas tiek eksportēta uz 30 pasaules valstīm. Eksporta valstu vidū ir gan Baltijas, gan Austrumeiropas, gan Skandināvijas un Rietumeiropas valstis. SIA Karavela īpašnieki ir valdes loceklis Andris Bite, mārketinga direktors Jānis Endele un Jānis Bite.

Informāciju sagatavoja Sintija Skarstāne, SIA "Karavela" mārketinga vadītāja.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana