Ziņas no biznesa

"Spilvā" pārstrādātas 30,5 tonnas jauno skābeņu

Andris Zeļenkovs, SIA "Orkla Foods Latvija"
09.06.2015

Jaunā dārzeņu pārstrādes sezona uzņēmumā "Spilva" ir sākusies! Jau ir iepirktas 30,5 tonnas skābeņu, kas veido 25% no plānotā skābeņu piegāžu apjoma. Aizvadītajā sezonā "Spilva" iepirka un ražotnē Babītes novada Spilvē pārstrādāja 841,3 tonnas dārzeņu, augļu un ogu. Šosezon paredzētais apjoms ir līdzīgs.

"Darbs ar jaunās sezonas dārzeņiem tradicionāli sākas ar sezonas vēstnesi - skābeni. Šo kultūru sākam pārstrādāt pirmo un salīdzinoši lielā apjomā. Šogad ir plānots iepirkt un pārstrādāt 120 tonnas skābeņu, kas tiek piegādātas galvenokārt no Cēsu, Bauskas un Engures novadiem," informē "Spilvas" Iepirkumu nodaļas vadītāja Anda Stepanoviča.

Šosezon plānotās lielākās dārzeņu iepirkuma pozīcijas ir - skābenes (120 tonnas), gurķi (180,2 tonnas), kabači (44,2 tonnas), saldie pipari (20 tonnas), baklažāni (12,6 tonnas), svaigi tīrīti sīpoli (13,4 tonnas), pelēkie zirņi (10 tonnas). Konkrēti ogu un arī mārrutku pārstrādes plānotie apjomi būs precīzi zināmi sezonas gaitā. Lielā daļā dārzeņu grupu iepirkums tiek veikts no Latvijas piegādātājiem, atsevišķās kategorijās - no citām Eiropas Savienības valstīm. Aizvadītajā sezonā "Spilva" iepirka un pārstrādāja 841,3 tonnas dārzeņu, augļu un ogu. Jaunajā sezonā plānotais kopējais apjoms ir līdzīgs.

Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums “Spilva" ir viens no vadošajiem augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas savu produkciju realizē arī eksporta tirgos gan rietumos, gan austrumos. Uzņēmuma sortimentā ietilpst deviņas ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas: tomātu mērces un kečupi; majonēzes; dresingi; konservēti dārzeņi; ievārījumi un deserti; mārrutki un sinepes; zupas un otrie ēdieni; dzērieni; garšvielas.

SIA "Orkla Foods Latvija"

x

Paroles atgadināšana