Zināšanas saimniekošanai

Vispasaules lauksaimniecības mācību prakšu vadītāju konference


07.09.2010, Rīgas rajona Lilastē, „Medzābakos”

Šā gada 7.-11. septembrī Rīgas rajona Lilastē, „Medzābakos”, notiks Vispasaules lauksaimniecības mācību prakšu vadītāju un koordinatoru ikgadējā konference, kurā piedalīsies ap 40 dalībniekiem.

Pārstāvēti būs visi pasaules kontinenti un dalībnieki būs gan no valsts, sabiedriskā un privātā sektora. Konferencē piedalīsies pārstāvji no Austrālijas, Japānas, Ķīnas, Dānijas, ASV, Šveices, Vācijas, Nīderlandes, Īrijas, Lielbritānijas, Polijas, Ungārijas, Kolumbijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Krievijas, Austrijas un Latvijas.

Konferences pamatmērķis - visu pasaules kontinentu pārstāvju tikšanās, kas darbojas lauksaimniecības mācību prakšu programmu jomā. Šādas regulāras konferences notiek jau kopš 1989. gada un parasti kādā no kontinentiem un attiecīgi valstīm. Latvijā šāda konference notiek jau otro reizi. Pirmoreiz Latvijā tā notika 1997. gadā un mēs bijām pirmā Austrumeiropas valsts, kas šādu konferenci organizēja.

Konferences dalībnieki diskutēs par aktuāliem lauksaimniecības sektora jautājumiem dažādās pasaules valstīs; daudzveidīgām un atšķirīgām prakses vietām jauniešiem lauksaimniecības mācību praksēs; IKT jautājumiem; apdrošināšanas un vīzu jautājumiem; programmu marketingu u.c. Notiks arī darbs grupās. Konferences darba valoda ir angļu valoda.

Konferences dalībnieki iepazīsies ar situāciju Latvijas lauksaimniecībā un konferences, un pēc-konferences ekskursijās iepazīsies ar dažādiem lauksaimniecības nozares uzņēmumiem un zemnieku saimniecībām. Ar situāciju Latvijā, lauksaimniecībā un lauku attīstības perspektīvām konferences dalībniekus iepazīstinās aicinātie vieslektori.



Atbildīgais
Agroverde Baltics

Agroverde Baltics

x

Paroles atgadināšana