Zināšanas saimniekošanai

Informatīvs seminārs par „PĀRTIKAS IEPIRKUMA TIESISKU UN EFEKTĪVU VEIKŠANU”


08.09.2010, 14:00, Ķīpsalā izstādes “Riga Food 2010” laikā

2010. gada 8. septembrī plkst.14:00 izstādes “Riga Food 2010” laikā notiks informatīvs seminārs, kura laikā apmeklētāji un interesenti tiks informēti par aktualitātēm valsts un pašvaldību pārtikas iepirkumos:

  • Iepirkt pārtiku no sava ražotāja nozīmē ne tikai domāt saimnieciski, bet arī nacionāli pareizi.
  • Idejas, risinājumi, pretrunas iepirkumu organizācijā.
  • Labākā pieredze, veiksmes stāsti, ieceres un secinājumi.

Lai uzlabotu Latvijas tautsaimniecību un nodrošinātu veiksmīgu iepirkumu veikšanu, biedrība “Mārketinga padome”, sadarbībā ar BT1, informēs interesentus par„PĀRTIKAS IEPIRKUMA TIESISKU UN EFEKTĪVU VEIKŠANU”.

“Mūsu mērķis ir panākt izsekojamu un kvalitatīvu pārtikas produktu iepirkumus pašvaldībās un valsts iestādēs; informēt par iespējām atbalstīt vietējos ražotājus ar pārtikas iepirkumu palīdzību, nepārkāpjot ES likumus; informēt par jaunajiem grozījumiem Publisko iepirkumu likumā un to ietekmi uz pārtikas iepirkumiem; un visbeidzot skaidrot, kā nodrošināt stabilu kvalitāti iepirkumos. Mēs vēlamies informēt ražotājus, tirgotājus, ēdināšanas pakalpojumu sniedzējus, pašvaldības un valsts iestādes par to, kā gūt maksimālu atdevi savam reģionam iepērkot vietējos produktus,” stāsta Latvijas Valsts Agrārās ekonomikas institūta Lauksaimniecības tirgus veicināšanās centra (LVAEI LTVC) vadītāja Ingūna Gulbe.

Biedrība “Mārketinga Padome” ir izveidojusi semināru- diskusiju publisko iepirkumu veicējiem un tā dalībniekiem, lai informētu par veidu kā atbalstīt vietējos ražotājus nepārkāpjot ES likumus. Tā kā valsts un pašvaldību iepirkumi skolām, slimnīcām, bērnu dārziem, cietumiem un citām iestādēm veido vērā ņemamu tirgus daļu, kurā tiešo iepirkumu kopējais apjoms veido ap 25 000 000 LVL  un netiešo iepirkumu kopējais apjoms – līdz pat 50 00 000 LVL, ir nozīmīgi pēc iespējas vairāk palielināt vietējo ražotāju tirgus daļu šajos iepirkumos.

Laipni a icināti   ražotāji, tirgotāji, valsts un pašvaldību iestādes, ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji.

Dalība bezmaksas.



Informācija

Jūsu dalību lūdzu pieteikt līdz 07.09.2010 (e-pasts: marcis@lvaei.lv vai zvanot, sūtot īsziņu uz mob.tālr. 29395791)



Atbildīgais
biedrība “Mārketinga padome”

Izziņas

Mārcis Plūme


Mārketinga speciālists


Biedrība „Mārketinga padome”


LVAEI LTVC


Mob.tālr.: 29395791


E-pasts: marcis@lvaei.lv

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana