Zināšanas saimniekošanai

Ieteikumi dzīvnieku savākšanas centru un dzīvnieku tirdzniecības telpu iekārtošanai un darbībai

Ilze Vabole, AgroPols
06.06.2011

Zemkopības ministrija (ZM) sadarbībā ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) un ņemot vērā nevalstisko organizāciju rekomendācijas, ir izstrādājusi ieteikumus dzīvnieku savākšanas centru un dzīvnieku tirgotāju telpu iekārtošanai un darbībai, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Kaspars Funts.

Ieteikumu mērķis ir skaidrot Ministru kabineta (MK) 2009. gada 22. decembra noteikumos Nr.1647 „Veterinārās prasības govju un cūku apritei” un MK 2004. gada 30. marta noteikumos Nr.206 „Noteikumi par veterinārajām prasībām aitu un kazu apritei” noteiktās prasības dzīvnieku savākšanas centru un dzīvnieku tirgotāju telpu iekārtošanai un darbībai.

Dzīvnieku savākšanas centros un dzīvnieku tirgotāju telpās ieved lauksaimniecības dzīvniekus uz laiku, lai tos sagrupētu un izveidotu tirdzniecībai paredzētu kravu tālākai nosūtīšanai uz citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti vai trešo valsti, piemēram, Turciju.

Ieteikumi ir informatīvs materiāls un nav uzskatāms par dzīvnieku tirdzniecību regulējošu normatīvo aktu. Ieteikumos iekļautā informācija var tikt mainīta un papildināta atbilstoši grozījumiem normatīvajos aktos, kā arī pamatojoties uz Zemkopības ministrijas, PVD un dzīvnieku tirdzniecībā iesaistīto personu ierosinājumiem un papildinājumiem.

Ieteikumi publicēti Zemkopības ministrijas mājas lapā:

http://www.zm.gov.lv/index.php?sadala=1946&id=12475

AgroPols

x

Paroles atgadināšana