Zināšanas saimniekošanai

Dzīvnieku labturībai veltīts starptautisks seminārs


19.04.2012, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajā institūtā „Bior”, Lejupes ielā 3, Rīgā

Seminārā piedalīsies veterinārārsti no Baltijas valstīm, Skandināvijas valstīm, Polijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Moldovas un Bulgārijas.

Semināra mērķis ir nodrošināt veterinārārstiem dziļāku izpratni par dzīvnieku labturību. Īpaša uzmanība tiks pievērsta likumdošanas prasībām dzīvnieku labturībā. Pamatojoties uz normatīvajiem aktiem dzīvnieku labturībā, tiks izvērtētas nozīmīgākās vispārīgās un specifiskās liellopu, cūku un putnu, kā arī nebrīvē turētu savvaļas dzīvnieku labturības prasības. Semināra paredzētajās divās dienās notiks gan teorētiskā, gan praktiskā apmācība izbraukuma sesijās.

Seminārs notiks Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskajā institūtā „Bior”, Lejupes ielā 3, Rīgā. Praktiskā apmācība izbraukuma sesijās notiks dzīvnieku novietnēs Rīgas tuvumā.

Zemkopības ministrija aicina Latvijas veterinārārstus, kuriem ir interese par liellopu, cūku un putnu, kā arī nebrīvē turētu savvaļas dzīvnieku labturību, reģistrēties semināram šajā interneta vietnē: http://www.onetec.be/animalwelfare/ . Dalībnieku skaits seminārā ir ierobežots.

Ar Eiropas Komisijas atbalstu līdzīgas konferences jau notikušas Ungārijā un Spānijā.



Atbildīgais
Eiropas Komisijas Veselības un patērētāju ģenerāldirektorāts kopā ar Eiropas Veterinārārstu federāciju, Zemkopības ministriju un Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu „Bior”

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana