Zināšanas saimniekošanai

LVAEI un ZM līdzfinansēs Latvijas uzņēmumu kopstendu izstādē „Riga Food 2012”

Andra Ūdre, Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)
07.06.2012

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI) un Zemkopības ministrija (ZM) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2012”, kas Ķīpsalā notiks no 5. līdz 8. septembrim, organizē Latvijas pārtikas uzņēmumu kopstendu un finansiāli atbalstīs uzņēmumu dalību tajā. 

“Esmu gandarīts, ka arī šogad ir izdevies izveidot Latvijas uzņēmumu atbalsta programmu dalībai “Riga Food” , lai atbalstītu augstas kvalitātes produktu ražošanas uzņēmumus un stiprinātu mūsu uzņēmumu konkurētspēju”, uzskata izstādes “Riga Food” projekta vadītājs Rolands Nežborts.

LVAEI un ZM, īstenojot programmu par atbalstu tirgus veicināšanai ar mērķi palielināt un diversificēt Latvijas lauksaimniecības un pārtikas preču eksportu, piedāvā līdzfinansējumu dalībai „Riga Food 2012” Latvijas uzņēmumu kopstendā, kas plānots 168 m2 liels. Uz līdzfinansējumu dalībai kopstendā var pretendēt Latvijā reģistrēts komersants, zemnieku saimniecība, kooperatīvā sabiedrība, kas darbojas lauksaimniecības un pārtikas produktu ražošanas un/vai tirdzniecības jomā, izņemot zivsaimniecības nozari.

LVAEI nodrošina izstādes dalībniekus ar līdzfinansējumu līdz 50% (tiešais maksājums Latvijas kopstenda dalībniekam) no neaprīkotas ekspozīcijas platības maksas, nepārsniedzot 18 m2 platību. Katram izstādes dalībniekam tiek nodrošināts kopīgs un vienots, pilnībā aprīkots stends. Cena par neaprīkotu platību LVL 48.50/m2 (bez PVN). Minimālā iespējamā laukuma platība – 7 m2. Dalības maksa LVL 69.58 (bez PVN).

Gadījumā, ja pretendentu iesniegumos norādītā līdzfinansējuma summa pārsniedz līdzfinansējumam plānoto kopējo finansējumu, LVAEI veic noteiktās atbalsta intensitātes proporcionālu sadalījumu.

Lai pieteiktos dalībai kopstendā, pretendents iesniedz iesniegumu – rezervāciju, uzņēmuma reģistrācijas apliecības kopiju; uzskaites veidlapu saskaņā ar normatīvajiem aktiem: par de minimis un cita ierobežota apmēra atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem un piešķiršanas kārtību vai de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis atbalsta uzskaites veidlapu paraugiem; par kārtību, kādā administrē un uzrauga valsts atbalstu, ko piešķir saskaņā ar Komisijas 2007.gada 20.decembra Regulu (EK) Nr.1535/2007 par EK līguma 87. un 88.panta piemērošanu de minimis atbalstam lauksaimniecības produktu ražošanas nozarē.

Pilnu informāciju par l īdzfinansējuma piešķiršanas nosacījumiem dalībai kopstendā var iepazīties Zemkopības ministrijas mājas lapā – http://www.zm.gov.lv  sadaļā „Atbalsts tirgus veicināšanai” ( 2012.gada 14.februāra MK Noteikumi Nr.112 4. pielikums).

Iesniedzamie dokumenti jānosūta pa faksu Nr. +37167542947, adresējot Andrai Ūdrei, e-pasts: andra@lvaei.lv, līdz š.g. 29. jūlijam. Oriģināli jānosūta pa pastu vai jāiesniedz personīgi Rīgā, Struktoru ielā 14.

Starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskas ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde „ Riga Food 2012” norisināsies no 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā, Ķīpsalas ielā 8. Tā ir vadošā pārtikas nozares izstāde Baltijas valstīs un ik rudeni iezīmē nozares attīstību kopumā, izceļ jaunumus, sniedz iespēju iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem, ka arī pulcē nozares profesionāļu tūkstošus.

Latvijas Valsts agrārās ekonomikas institūts (LVAEI)

x

Paroles atgadināšana