Zināšanas saimniekošanai

Iespēja elektroniski iesniegt lauku bloku precizēšanas pieprasījumus jaunajai platību maksājumu sezonai

Lauku atbalsta dienests (LAD)
08.03.2013

Lauku atbalsta dienests (LAD) informē, ka no š.g. 1. marta, izmantojot LAD Elektronisko pieteikšanās sistēmu (EPS -https://eps.lad.gov.lv/login), ir iespējams iesniegt lauku bloku precizēšanas pieprasījumus 2013./2014. gada Platību maksājumu sezonai.

LAD aicina klientus pārliecināties par savām apsaimniekotājam platībām  LAD ģeogrāfiskajā informācijas sistēmā, kurā ir apkopota informāciju par lauksaimniecībā izmantojamo zemi lauku blokos,  izmantojot saiti  -http://karte.lad.gov.lv/,  un nepieciešamības gadījumā savlaicīgi iesniegt lauku bloku precizēšanas pieprasījumu.

Lauku bloku precizēšanu ir jāveic, ja LAD lauku bloku kartē zemei, kuru apstrādājat un, kura ir bijusi labā lauksaimniecības stāvoklī uz 2003.g. 30. jūniju:

•   nav uzrādīts lauku bloks (Lauku blokam ir savs identifikācijas numurs, kas sastāv no 10 cipariem, piemēram, 12345-12345. Vienu lauku bloku var apsaimniekot vairāki lauksaimnieki. Lauku bloka numurs nav tas pats, kas kadastra numurs);
•     situācija LAD lauku bloku kartē un dabā atšķiras, piemēram, dabā ir izcirsts krūmu puduris, kurš kartē vēl ir atzīmēts.

IESNIEDZOT BLOKU PRECIZĒŠANAS PIEPRASĪJUMU, JŪS NEIESNIEDZAT PLATĪBU MAKSĀJUMU IESNIEGUMU 2013. GADAM !!!


EPS lietotājiem visas darbības saistītas ar Platību maksājumu iesnieguma datu izmaiņām jāveic elektroniski.

Sīkāka informācija par EPS un tā lietošanu ir pieejama LAD mājas lapas sadaļā Elektroniskā pieteikšanās sistēma, kā arī informācija par  platību maksājumu atbalsta saņemšanas nosacījumiem atrodama LAD mājas lapas sadaļā  Tiešie maksājumi.

Lauku atbalsta dienests (LAD)

x

Paroles atgadināšana