Zināšanas saimniekošanai

SIA ZAAO bez maksas savāks lauksaimniecībā izmantotās plēves

Ilze Vabole, AgroPols
20.03.2013

Domājot par dabas resursu taupīšanu un racionālu saimniekošanu, SIA „ZAAO” (ZAAO) jau vairākus gadus piedāvā savākt lauksaimniecībā izmantotās plēves – skābbarības sagatavošanai izlietotās ruļļu un bedru plēves, informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Lija Ozoliņa. Šogad pakalpojums būs BEZ MAKSAS.

Skābbarības ruļļu plēvju likvidēšana ierasti ir bijusi viena no lauksaimnieku problēmām, ko katrs risina pēc saviem ieskatiem, tomēr visbiežāk – kaitējot apkārtējai videi. Piemēram, sadedzinot plēves, kā rezultātā rodas bīstami ķīmiski savienojumi, kas izplatās gaisā, ūdenī un zemā, nodarot nopietnu kaitējumu cilvēka veselībai, kā arī visai dzīvai radībai.

Lai to novērstu, ZAAO iesaka: ja ir uzkrājusies skābbarības ruļļu plēve vai pārklājamā plēve skābbarības bedrēm, izlietoto polipropilēna minerālmēslu Big-Bag maisi un plastmasas kannas vai mucas (PEHD, HDPE), šāda veida atkritumi ir jāsavāc vienuviet. No plēvēm noteikti jāizņem šņores vai sieti (pretējā gadījumā šie atkritumi tiks uzskatīti par lielgabarīta atkritumiem un tiks savākti par maksu, kas ir 15.Ls + PVN par vienu m3). Plēvēm jābūt vizuāli tīrām, bez skābbarības, salmu, kūdras un citiem piejaukumiem, plastmasas kannas vai mucas ir jāizskalo un jānoskrūvē korķi. Izlietotās, atšķirotās un notīrītās plēves jāsaliek kaudzēs tā, lai ZAAO atkritumu savākšanas mašīna varētu piebraukt pie kaudzes no sāniem un netraucēti ar kausu iekraut kravas kastē.

Līdz 15. maijam lauksaimniekiem par plēvju savākšanu jāsazinās ar ZAAO speciālistiem pa tālruni 26132288 vai 64281250 un jāpiesaka aizvešana, nosaucot aptuveno apjomu kubikmetros. ZAAO pēc pieprasījuma izsniedz arī pakalpojuma saņemšanas apliecinājumu – izziņu par savākto atkritumu veidu un apjomu.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana