Zināšanas saimniekošanai

Izstāde “Mežs un Koks 2013”


12.04.2013, Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā

No 12. līdz 14. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks starptautiskā mežsaimniecības un koksnes produktu izstāde “Mežs un Koks 2013”, kuras laikā apmeklētāji varēs vienuviet novērtēt plašu mežsaimniecības tehnikas piedāvājumu.

Izstādē uzņēmumi un meža tehnikas ražotāju pārstāvniecības Latvijā piedāvās tehniku un dažādu veidu pakalpojumus mežizstrādes uzņēmumiem. Tāpat tiks piedāvātas iekārtas koksnes produktu ražošanai un gatavi koksnes izstrādājumi.

Izstādē piedalīsies gan uzņēmumi no Latvijas, piemēram, „Baltrotors”, „Baltic FCS”, “Ļattrack”, “UOT” un citi, gan uzņēmumi no citām valstīm. Ķīpsalā būs arī vadošo mežizstrādes ražotāju tehnika – „Logset” un „John Deere”!

Polijas uzņēmuma „Mechanika Nawrocki” piedāvājumā ir dažādi biomasas granulatori, sākot no atsevišķiem agregātiem līdz pat gatavām līnijām. “BALTIC UNIQUE SOLUTIONS” prezentēs cita veida granulatorus, kas ļauj izmantot arī mazvērtīgāko koksni. SIA „MODERATOR” piedāvās apkures sistēmas, kuras ļauj maksimāli efektīvi izmantot iegūtās granulas.

SIA “Baltic FCS” demonstrēs pazīstamā zīmola “Logset” jaunāko forvarderi un arī plašu meža tehnikas rezerves daļu klāstu. SIA „HYDRACOM” un SIA „BALTIC-LM” prezentēs dažādu veidu manipulatorus, kassevi pierādījuši kā izcilu tehniku meža darbos. Daudzveidīgu tehniku malkas sagatavošanai un kokmateriāliem piedāvās IKU „EDUARDS” un SIA „ERGO E.B.F.”. Bez malkas sagatavošanas iekārtām „SIA ‘LATTRACK” piedāvās arī meža tehnikas ķēdes un daudzveidīgu palīgaprīkojumu. Latvijā labi zināmais uzņēmums “UNIMOTORS LATVIJA” interesentiem piedāvās arī savus jaunumus.

Latvijā ražotas, stipras un izturīgas meža frēzes piedāvās SIA „UOT”. Savukārt “BALTOIL” Latvijas filiāles pārstāvji iepazīstinās ar dažāda veida eļļām un citu produkciju. SIA „ARČERS AUTO” prezentēs bioloģiskās ķēžu eļļas, kas neatstāj paliekošu iespaidu uz vidi.

Ķīpsalā notiks Latvijas labāko forvarderu operatoru sacensības un seminārs par kokmateriālu novērtēšanu

13. aprīlī Ķīpsalā notiks Latvijas mežizstrādātāju sacensības, kurās savu profesionālo pieredzi un iemaņas demonstrēs vadošo Latvijas mežizstrādes uzņēmumu forvarderu operatori.

Ķīpsalā forvarderu jeb kokmateriālu izvešanas traktoru operatoru profesionalitāte tiks vērtēta, veicot divus uzdevumus – torņa salikšanu un precīzo iekraušanu. Sacensībās tiks izmantota pasaulē vadošā mežizstrādes tehnikas ražotāja „ John Deere” mežizstrādes tehnika – forvarders „John Deere 1110E”.

Sacensības Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā vērot ir aicināti gan nozares profesionāļi, gan ikviens interesents, jo galvaspilsētā redzēt mežizstrādes darbu veikšanu ir gandrīz neiespējami. Sacensību sākums 13. aprīlī plkst. 10.00.

Savukārt 12. aprīlī plkst. 14.00 konferenču zālē Nr.1 notiks prezentācija par nesošo konstrukciju kokmateriālu atbilstības novērtēšanu, kuru vadīs a/s „Inspecta Latvia” vadošā eksperte Dr. Sc. ing. Gita Šakale. Plkst. 15.00 Meža konsultāciju pakalpojumu centrs rīkos semināru „Eiropas Savienības atbalsts meža īpašniekiem un NATURA 2000 maksājumi”.


Vienlaikus Ķīpsalā notiks arī starptautiskā dārza un floristikas izstāde “Dārzs. Flora 2013” un starptautiskā lauksaimnieciskās ražošanas un infrastruktūras izstāde “Rigaagro 2013”.


Ieejas biļetes:
Biļetes cena – Ls 2,00
Studentiem, pensionāriem, skolēniem – Ls 1,50

Bērniem līdz 7 gadiem – ieeja bez maksas

Izstādes “Mežs un Koks 2013” darba laiks:
12. aprīlis 12.00–18.00
13. aprīlis 10.00–18.00
14. aprīlis 10.00–16.00



Atbildīgais
Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1

Izziņas

Papildu informācija:







Ilze Stebera, BT 1 sabiedrisko attiecību vadītāja


Tālr.: 67065007, e-pasts: ilze.stebera@bt1.lv


Inese Libere, BT 1 mediju koordinatore


Tālr.: 67065011, e-pasts: inese.libere@bt1.lv

Izstāžu rīkotājsabiedrība BT1

x

Paroles atgadināšana