Zināšanas saimniekošanai

Konference „Piena nozares attīstība Eiropā un Latvijā, kvotu atcelšana”


09.05.2013, 09:30, Silva 23, Launkalnes pagasts, Smiltenes novads, „Agrotehnika Smiltene” telpās

Konferences laikā lauksaimniekus par piena lopkopības nozari Latvijā un par izmaiņām normatīvajos aktos lopkopības nozarē informēs  Zemkopības Ministrijas lopkopības un ciltsdarbu nodaļas vadītāja Gita Jansone.

Par  Latvijas dalību Eiropas piena padomē  un kooperācijas nozīmi piena lopkopības nozarē  Latvijā stāstīs  Latvijas pārstāve Eiropas piena padomē  un LKSK „Māršava„ vadītāja Dace Pastare.

Par piena lopkopības nozares attīstību Eiropā un par Eiropas Piena padomes darbu informēs  tās  pārstāve no Briseles Silvia Däberitz.

Kādus jautājumus un problēmas risina  Lauksaimnieku organizācojas sadarbības padomes (LOSP) Piena darba grupā, kas ir izdarīts, lai piena nozare kļūtu par rentablu biznesu Latvijā, informēs  tās vadītāja Ligita Silaraupa.

Par Holšteina šķirnes lopu audzētāju asociācijas dabību un par ciltsdarbu Latvijā stāstīs tās pārstāve Indra Garsele.

 Biedrības „Lauksaimniecības Statūtsabiedrību asociācijas” vadītāja Aija Balode informēs lauksaimniekus par problēmām ar ko saskaras piena lopkopība šobrīd, lai  kopīgi ar lauksaimniekiem pārrunātu un pieņemtu lēmumu, kuru nosūtīt Zemkopības ministrijai un valdībai, lai piena lopkopības nozare turpinātu ne tikai pastāvēt Latvijā, bet veidotos par konkurētspējīgu piena nozari Eiropas Savienībā.  

Biedrība ‘’Lauksaimnieku apvienība’’ tika nodibināta 2011. gada 31. janvārī. Biedrībā apvienojušās bijušās rajonu apvienības Valmieras, Valkas, Gulbenes. Šobrīd biedrībā ir 186 biedri.



Informācija

Savu dalību konferencē lūdzam pieteikt epastā b_vlla@inbox.lv , vai tel. 20364978  līdz 08.05.13.



Atbildīgais
biedrība „Lauksaimnieku apvienība”

Izziņas

Biedrība „Lauksaimnieku apvienība”


Sveta Rozīte,  biroja vadītāja


e-pasts:b_vlla@inbox.lv


mob.tel +371 20364978

Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP)

x

Paroles atgadināšana