Zināšanas saimniekošanai

Komerciālajiem cūkaudzētājiem jāiegūst no cūku brucelozes oficiāli brīvas novietnes statuss!

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)
08.05.2013

Pārtikas un veterinārais dienests atgādina - dzīvnieku novietnēm, kuru īpašnieki nodarbojas ar cūku vai no tām iegūtu produktu tirdzniecību, jāiegūst no cūku brucelozes oficiāli brīvas novietnes statuss, to paredz 29.01.2013. MK noteikumi Nr. 63 "Kārtība, kādā veic brucelozes profilakses un apkarošanas pasākumus cūkām".

Lai iegūtu no cūku brucelozes oficiāli brīvas novietnes statusu, dzīvnieku īpašniekam vai turētājam jāpiesakās Pārtikas un veterinārā dienesta tuvākajā pārvaldē, iesniedzot iesniegumu par no brucelozes oficiāli brīvas novietnes statusu piešķiršanu, iesniegumam pievienojot testēšanas pārskatu kopijas par pēdējo 12 mēnešu laikā novietnē veiktajiem laboratoriskajiem izmeklējumiem brucelozes noteikšanai.

No brucelozes oficiāli brīvas novietnes statusu ir svarīgi iegūt dzīvnieku novietnēm, kas nodarbojas ar cūku (t.sk. sivēnu) tirdzniecību, cūku realizāciju uz kautuvēm un produkcijas tirdzniecību. Tas nav aktuāli mazajām lauku saimniecībām, kas tur cūkas pašpatēriņam.

Saskaņā ar iepriekš minētajiem noteikumiem, ja cūku novietnei nav piešķirts no cūku brucelozes oficiāli brīvas novietnes statuss, novietnei tiks noteikts dzīvnieku pārvietošanas, dzīvnieku un dzīvnieku produkcijas aizliegums.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

x

Paroles atgadināšana