Zināšanas saimniekošanai

Govju dienas 2013


12.07.2013, Kuldīgas novada Vārmes pagastā

Govju dienas 2013

„Govju dienas 2013” (Cow performance) ir gaļas un piena šķirņu liellopu ciltsvērtības noteikšanas un Latvijas lopkopības nozares popularizēšanas pasākums, kas Kuldīgas novada Vārmes pagastā laikā no 12.-13. jūlijam uzņems Latvijas un ārvalstu viesus (no Šveices, Zviedrijas, Lietuvas, Igaunijas, Čehijas un citām valstīm) – liellopu audzētājus, nozares speciālistus un citus interesentus. Starptautiskas nozīmes pasākuma „Govju dienas 2013” ietvaros pasākuma pirmajā dienā 2013.gada 12.jūlijā Vārmes pamatskolā paredzēti semināri ar Latvijas un ārvalstu ekspertu piedalīšanos, par tādām tēmām kā ganāmpulka menedžments, Šveices-Baltijas kopprojekts „Baltic Grassland-Beef”, Šarolē šķirnes ģenētika un populācija Zviedrijā u.c. liellopu audzētājiem aktuāliem tematiem.

Pasākuma otrajā-izstādes dienā 2013. gada 13. jūlijā Vārmes lidlauka teritorijā lielākais uzsvars tiks likts uz labāko gaļas un piena šķirņu liellopu demonstrējumiem – Šarolē un citu gaļas šķirņu zīdītājgovis,  gaļas šķirņu jaunbuļļi, piena šķirņu teles u.c. šķirņu liellopi, kā arī uz lauksaimniecības pakalpojumu un preču prezentāciju. Tāpat izstādes apmeklētājus sagaida kulinārijas šovs-liellopu gaļas un vīna degustācija, loterija, dažādas nodarbības bērniem, liellopu tirdzniecības piedāvājumi, kā arī citas ar nozares aktualitātēm saistītas informējošas un izklaidējošas aktivitātes.

Piecu gadu jubilejas pasākuma organizatori, gaļas un piena šķirņu liellopu audzētāju ciltsdarba organizācija, lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība „ABC PROJEKTS”, parūpējušies, lai apmeklētāji iegūtu informāciju par liellopu audzēšanu  sākot ar ganāmpulka izkopšanas virziena izvēli (izglītojošie semināri) līdz galarezultātam (liellopu gaļas degustācija), kā arī labi atpūstos dažādās izklaidējošās aktivitātēs un noslēguma koncertā kopā ar Dailes teātra aktieru grupu „ILGA”.

Pasākums notiks ar LR Zemkopības ministrijas, Šveices partneru VIANCO AG un LPKS „ABC PROJEKTS” biedru finansiālu atbalstu.

Sīkāka informācija un pasākuma programma atrodama mājas lapā www.govjudienas.lv

Uz tikšanos „Govju dienās 2013”!



Atbildīgais
LPKS „ABC PROJEKTS”

Izziņas

Dace Blathena                                                         
Pasākuma vadītāja                                                                             
Tālrunis: +371 27045024 (Tele2)                                                     
E-pasts: dace.blathena@abcprojekts.lv   

Laura Rozenbauma
Pasākuma sekretariāts
Tālrunis +371 29579776 (Tele2)
E-pasts: info@abcprojekts.lv

AgroPols

x

Paroles atgadināšana