Zināšanas saimniekošanai

Jāpiesakās atbalsta saņemšanai kredītprocentu daļējai dzēšanai

Lauku atbalsta dienests (LAD)
26.09.2013

Tuvojas pieteikšanās termiņš valsts atbalsta pasākumā „Atbalsts investīciju veicināšanai lauksaimniecībā un investīcijām materiālās bāzes pilnveidošanai”. Lauku atbalsta dienests (LAD) atgādina, ka iesniegumus atbalsta saņemšanai kredītprocentu daļējai dzēšanai primārie lauksaimniecības produkcijas ražotāji, lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības un lauksaimniecības produktu pārstrādes komersanti LAD var iesniegt:

- līdz 2013. gada 30. septembrim par laika posmā no 2012. gada 1. janvāra līdz 2012. gada 30. septembrim faktiski samaksātajiem ilgtermiņa aizdevuma vai finanšu līzinga procentiem,

- līdz 2013. gada 20. oktobrim par laika posmā no 2012. gada 1. oktobra līdz 2013. gada 30. septembrim faktiski samaksātajiem ilgtermiņa aizdevuma vai finanšu līzinga procentiem.

Iesniegumus atbalstam var iesniegt LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs, kā arī centrālajā aparātā Rīgā.

LAD informē, ka primārie lauksaimniecības produkcijas ražotāji šo atbalstu, kas sedz daļu no faktiski samaksātā ilgtermiņa aizdevuma vai finanšu līzinga procentu gada summas par ilgtermiņa aizdevuma vai finanšu līzingu investīcijām var saņemt:

- jaunas traktortehnikas iegādei;
- jaunu lauksaimnieciskās ražošanas būvju būvniecībai un esošo būvju rekonstrukcijai un to darbības nodrošināšanai nepieciešamo iekārtu un tehnoloģiskā aprīkojuma iegādei;
- lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādei.

Lūdzam ņemt vērā, ka traktortehnikas iegādes gadījumā atbalstu nepiešķir, ja tam ir izmantoti atbalsta līdzekļi lauku attīstībai no Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA).

Sīkāka informācija par atbalsta saņemšanas nosacījumiem atrodama LAD mājas lapā sadaļā „Investīciju veicināšana lauksaimniecībā”.

Lauku atbalsta dienests (LAD)

x

Paroles atgadināšana