Zināšanas saimniekošanai

"Scania" - piemērots auto dzīvnieku labturībai

AgroPols
20.11.2013

LPKS ABC Projekts iegādājies jaunu Scania specializēto transportlīdzekli, kas paredzēts liellopu pārvadāšanai un kas atbilst dzīvnieku labturības prasībām, informēja Scania Latvia mārketinga vadītāja Linda Zarovska.

"Bija svarīgi, lai mēs kļūtu elastīgāki liellopu audzētāju tirgū, tāpēc tika pieņemts kopīgs lēmums pirkt jaunu auto, padarot savu konkurētspēju daudz vienkāršāku, - tā saka tikko pie jauna Scania spēkrata tikušā lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības ABC Projekts valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vāgners.

Kooperatīvs par jaunā auto iegādi izšķīries, lai sasniegtu uzreiz vairākus būtiskus mērķus:

"Izmaksas, ar ko jārēķinās, pērkot lopu pārvadāšanas pakalpojumu, organizējot auto nokļūšanu katrā saimniecībā, ir ļoti lielas, turklāt tas ir sarežģīti un pat problemātiski no administrēšanas viedokļa - jāiesaista vairākas reģionālās PVD filiāles, jo mūsu biedri atrodas visā Latvijā," stāsta M.Vāgners. Ja ārpakalpojums būtu bijis kvalitatīvs un pieejams, kooperatīvs droši vien domātu par to, taču izrādījies, ka Latvijā tas eksistē tikai teorētiski, turklāt ir nekvalitatīvs, nehigiēnisks un grūti pieejams, un jārēķinās, ka netiek ievērotas dzīvnieku labturības prasības. Vienkārši sakot, attiecībā uz liellopu pārvadāšanu situācija Latvijā šodien ir visnotaļ slikta, lopi pārsvarā tiek pārvadāti transportā, kas neatbilst nekādiem standartiem. "Mūsu mērķis ir panākt tādu lopu pārvadāšanas līmeni, kas atbilstu dzīvnieku labturības noteikumiem. Ļoti iespējams, ka nākotnē mēs šo pakalpojumu varētu piedāvāt citiem," stāsta M.Vāgners.

Jaunais Scania kravas dzīvnieku vedējs ir aprīkots ar efektīvu amortizāciju, kas nodrošina auto "mīkstāku" gaitu pat pa sliktu ceļa segumu. Virsbūve tika ražota un uzstādīta Francijā pie specializēta ražotāja, kas pārzina konkrētās vajadzības un specifiku. Tā ir pilnībā izgatavota no alumīnija, kas nodrošina ilgmūžību, grīda ir pārklāta ar speciālu neslīdošu gumijotu materiālu, virsbūve ir aprīkota ar speciālām aizmugures durvīm, rampu, ventilāciju un divām bīdāmām starpsienām.

Šis jaudīgais spēkrats ir vajadzīgs efektīvai loģistikas nodrošināšanai. Tuvāko gadu laikā ar jaunās Scania automašīnas palīdzību tiks īstenota transportēšana uz liellopu savākšanas centru. "Piemēram, Gaujienā ir pieci liellopi, Cēsīs - desmit, Babītē - vēl pieci. Lai dzīvniekus nogādātu vēlamajā galapunktā, ir nepieciešams šāds transporta līdzeklis. Turklāt jāņem vērā, ka no lopu savākšanas sākuma brīža līdz to nogādāšanai galapunktā nedrīkst paiet vairāk par astoņām stundām," uzsver ABC Projekts pārstāvis.

"Esam gandarīti par sadarbību, spējot nodrošināt ABC Projekts vajadzībām un darba specifikai atbilstošu Scania transportlīdzekli, kā arī finansējumu. Turklāt mūsu sadarbība līdz ar jauna spēkrata iegādes mirkli nebeidzas. Automašīnas ekspluatācijas periodā svarīgs ir maksimāls darbspējas laiks, pieejami servisa darbnīcu pakalpojumi. Scania Latvia servisa darbnīcas atrodas Rīgā, Liepājā, Valmierā un Daugavpilī, tādejādi sniedzot iespēju klientiem ietaupīt laiku un saņemt operatīvu atbalstu," saka SIA Scania Latvia valdes loceklis Aigars Pušinskis.

Scania spēkrats iegādāts, izmantojot Eiropas Savienības piešķirto finansējumu, ko plānots atpelnīt piecu gadu laikā. Un tieši Scania izteica lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvam piedāvājumu, kas visvairāk atbilda izstrādātā konkursa nolikumam, tātad – pasūtītāja prasībām. "Jāteic paldies Scania Finans, kas bija ar mieru piešķirt līzingu daļai nepieciešamās summas, tādējādi dodot atspēriena punktu. Esam apmierināti!" piebilst M. Vāgners.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana