Zināšanas saimniekošanai

Latvijas zirgu audzētāju diena


21.06.2014, 12:00, Zirgu sētā "Untumi", Spundžāni, Ozolmuižas pagasts, Rēzeknes novads

21.jūnijā zirgu sētā "Untumi", Rēzeknes pilsētas pievārtē norisināsies Latgales reģiona Latvijas zirgu audzētāju diena, kuru organizē Biedrība "Latvijas šķirnes zirgu audzētāju asociācija" Valsts Lauku tīkla aktivitāšu ietvaros.

Pasākumā uzsvars tiek likts uz braucamā tipa zirgu/ģenētisko resursu popularizēšanu, jo sporta zirgiem regulāri notiek jāšanas sporta sacensības, kur tiek vērtēta to kvalitāte, bet braucamie zirgi palikuši šķirnes "pabērna" lomā. Tāpēc vēlamies parādīt to, cik nozīmīgi ir braucamā tipa zirgi visā nozarē un tautsaimniecībā.

Demonstrējumos varēs redzēt braucamā tipa vaislas ērzeļus, ķēves un to pēcnācējus izvadē, kā arī zirgus improvizētos lauku darbos, šķēršļu pārvarēšanā, pajūgu braukšanā un reitterapijā. Būs speciāli priekšnesumi "Preilene izjādē" un "Darbs grožos ar jaunzirgu".

Pasākuma ideja - veidojot Latvijas zirgu šķirnes pievienoto vērtību, atrast ekonomiski izdevīgu dažāda tipa zirgu pielietojumu Lauku attīstības programmas ietvaros. Palielināt zirgkopības nozarē iesaistīto cilvēku zināšanas par Latvijā audzētiem zirgiem, to vērtēšanu, sagatavošanu un iegūto rezultātu izmantošanu ciltsdarba realizācijā.



Atbildīgais
Biedrība "Latvijas šķirnes zirgu audzētāju asociācija" VLT aktivitāšu ietvaros, atbalsta: LLKC, VLT, zirgu sēta "Untumi", Rēzeknes novada pašvaldība

AgroPols

x

Paroles atgadināšana