Zināšanas saimniekošanai

Jāņa Dūklava videokonference ar pašvaldību vadītājiem par Āfrikas cūku mēra apkarošanas pasākumiem

Ilze Vabole, AgroPols
29.07.2014

Otrdien, 29. jūlijā, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs videokonferencē Latvijas pašvaldību vadītājiem, lauksaimniekiem, medniekiem, lauku reģionu iedzīvotājiem un visiem interesentiem sniedza papildu informāciju par Āfrikas cūku mēra (ĀCM) apkarošanas un ierobežošanas pasākumiem, informēja Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece.

Videokonferencē piedalījās arī Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis, Valsts meža dienesta ģenerāldirektors Andis Krēsliņš, Zemkopības ministrijas Meža departamenta direktors Arvīds Ozols un Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs.

Konferences videoierakstu var noskatīties šeit: http://lps.lv/?task=view&article_id=4058

"Āfrikas cūku mēra skartajās teritorijās un buferjoslās ir stingri un obligāti jāievēro visi Pārtikas un veterinārā dienesta noteiktie biodrošības pasākumi gan lauksaimniekiem, gan medniekiem, gan visiem iedzīvotājiem. Esmu gandarīts par Latvijas pašvaldību aktīvo iesaistīšanos šīs bīstamās slimības apkarošanā un iedzīvotāju informēšanā par biodrošības pasākumiem, kas jāīsteno saskaņā ar Pārtikas un veterinārā dienesta, Valsts meža dienesta un Valsts policijas norādēm," norāda zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Videokonferencē zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un dienestu vadītāji pašvaldībām sniedza aktuālāko informāciju par biodrošības pasākumiem, kompensācijām, dienestu tālāko rīcību ĀCM apkarošanā un ierobežošanā un citām aktualitātēm. Pašvaldību pārstāvjiem, lauksaimniekiem, medniekiem un lauku iedzīvotājiem tika papildus sniegti padomi un par biodrošības pasākumiem, kas jāievēro ĀCM skartajās teritorijās, lai ierobežotu bīstamās slimības tālāku izplatīšanos. Ikvienam interesentam bija iespēja uzdot jautājumus par ĀCM apkarošanas pasākumiem gan ministram, gan dienestu vadītājiem. Videokonferenci organizēja Latvijas Pašvaldību savienība.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana