Mežs

Meža nozares attīstībai 2011. gadā paredzēti gandrīz 100 tūkst. latu

Ilze Vabole, AgroPols
27.04.2011

26. aprīlī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus „Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība meža nozares attīstībai 2011. gadā”, kas nosaka valsts atbalsta līdzekļu apjomu un to piešķiršanas kārtību meža nozares attīstībai no Meža attīstības fonda līdzekļiem, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Solveiga Lazovska.

Normatīvais akts izstrādāts saskaņā ar likumu „Par valsts budžetu 2011. gadam”, un paredz kopējo atbalsta apjomu 99 916 latu apmērā, no kura meža nozares atbalsta un attīstības programmu un projektu finansēšanai paredzēti 40 000 latu, zinātniskās izpētes projektu finansēšanai - 51 616 lati, valsts starptautisko saistību izpildei Eiropas meža monitoringa sistēmas attīstības projekta " Further Development and Implementation of an EU-level Forest Monitoring System" (FUTMON) ieviešanai – 8000 latu, kā arī ekspertiem par zinātniskās izpētes projektu iesniegumu un izpildes pārskatu vērtēšanu – 300 latu.

Meža nozares attīstībai paredzētais atbalsts nodrošinās iespēju veikt zinātniskos pētījumus un īstenot attīstības projektus, tādējādi veicinot nozarei pieejamo resursu un produktu kvalitatīvas un efektīvas izmantošanas iespējas. Savukārt, izmantojot iegūtās zinātniskās atziņas, tiks radīti nozares produkti ar palielinātu pievienoto vērtību, kas sniedz ekonomiski lielāku ieguldījumu tautsaimniecībā.

Normatīvais akts stāsies spēkā pēc tā publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Vairāk informācijas interneta mājas lapas saitē

http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40202302&mode=mk&date=2011-04-26

AgroPols

x

Paroles atgadināšana