Mežs

Zemkopības, ekonomikas un vides ministri vienojas reizi gadā sagatavot kopīgu ziņojumu par meža nozari

Ilze Vabole, AgroPols
12.12.2011

Piektdien, 9. decembrī zemkopības ministre Laimdota Straujuma, ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs tikās ar Latvijas Kokrūpniecības federācijas (LKF) un Meža īpašnieku biedrības (MĪB) vadību, informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece. Tikšanās laikā meža un kokrūpniecības nozaru pārstāvji zemkopības ministri Laimdotu Straujumu iepazīstināja ar situāciju meža nozarē. Tika sniegta informācija par Latvijas mežu stāvokli un to apsaimniekošanu. Latvijas meža resursi ir pieauguši gan no pagājušā gadsimta sākuma, gan pēdējo divdesmit gadu laikā un tiek apsaimniekoti ilgtspējīgi.

Meža nozares uzņēmumu sekmīgai darbībai svarīga ir stabilitāte – prognozējama biznesa vide, nodokļi, atbalsta politika, kā arī stabilitāte koksnes resursu pieejamībā. LKF prezidents Juris Biķis, tiekoties ar ministriem, uzsvēra, ka pārliecība par stabilu koksnes resursu apjomu pieejamību stimulēja Latvijas uzņēmējus uzdrīkstēties slēgt līgumus par produkcijas piegādēm arī ekonomikas lejupslīdes laikā, kā rezultātā meža nozares eksporta 2010. gadā produkcijas vērtība sasniedza vēsturiski otro augstāko rādītāju un 2011. gada 1. pusgadā bija par 25 procentiem lielāks nekā 2010. gada 1. pusgadā. Tikšanās laikā tika pārrunāti arī ar valsts kapitālsabiedrību pārvaldību saistītie jautājumi un citu valstu pieredze šajā jomā.

Tikšanās laikā ministri uzsvēra, ka ir nepieciešama vienota izpratne par Latvijas mežu stāvokli un meža nozares attīstību. Tika panākta vienošanās reizi gadā sagatavot kopīgu ziņojumu. Tāpat tika uzsvērts, ka daudzi jautājumi nav tikai Zemkopības ministrijas un meža nozares kompetencē, bet tam nepieciešama starpnozaru sadarbība un koordinācija. Tika atbalstīta ideja reizi ceturksnī visām pusēm tikties un vērtēt situāciju un plānot nākamos risināmos jautājumus.

AgroPols

x

Paroles atgadināšana