Mežs

Konkursa „Mana oriģinālā Ziemassvētku egle” uzvarētāja - Valda Gulbe, bet publiskā balsojuma uzvarētāja Katrīna Cirska

Ilze Vabole, AgroPols
29.12.2011

Konkursa „Mana oriģinālā Ziemassvētku egle” uzvarētāja - Valda Gulbe, bet publiskā balsojuma uzvarētāja Katrīna Cirska

20. decembrī noslēdzās konkursam „Mana oriģinālā Ziemassvētku egle” pieteikto darbu vērtēšana, nosakot interesantākās, oriģinālākas un skaistākās pašdarinātās Ziemassvētku egles autoru, informēja SIA „Zaļā josta” mārketinga vadītāja Laima Jekšiņa. Uzvaru izcīnīja Valda Gulbe no Annenieku pagasta Kaķeniekiem, izveidojot eglīti no 2007. gada izlietotā plānotāja. No 21. decembra labākie konkursa darbi bija skatāmi publiski un par tiem varēja balsot, nosakot interneta balsojuma uzvarētāju.

Konkursam „Mana oriģinālā Ziemassvētku egle” tika pieteikti 228 darbi no visas Latvijas. Īpaši aktīvi konkursā piedalījās pirmsskolas izglītības iestāžu grupiņu vadītājas, kas kopā ar bērniem īpaši šim konkursam gatavoja dažādas svētku eglītes. Konkursā ar prieku iesaistījās arī skolēni, bērnu vecāki un darba kolektīvi, kas paši bija patīkami pārsteigti ar pašu veidoto eglīšu skaistumu.

Konkursam pārsvarā tika pieteiktas no makulatūras gatavotas eglītes. Vecie žurnāli, reklāmas katalogi, avīzes un piezīmju papīrs tika krāsots, locīts, virpināts bumbiņās un graizīts strēmelēs, cenšoties tam piešķirt interesantu formu un neparastas aprises. Taču konkursa ietvaros tika atklātas daudz dažādu jaunu ideju, kā pagatavot pavisam neparastu svētku eglīti. Talkā tika ņemti vecie CD diski, dažādi kociņi, zariņi, klūgas un dabas veltes, tukšas PET pudeles, putnu spalvas, veci polietilēna maisiņi, pat vecas atslēgas un baterijas. Pielietojums Ziemassvētku egles izveidē tika rasts arī tualetes papīra rullīšiem, kartona un plastmasas olu paliktņiem, konfekšu papīriņiem, gumijas cimdiem, saldējuma kociņiem, zāģu skaidām, pudeļu korķiem un čipsu paciņām. Konkursa dalībniekiem ideju netrūka, par ko liecina lielais konkursam pieteikto darbu skaits.

Visas konkursam pieteiktās eglītes vērtēja konkursa organizatora SIA „Zaļā josta” pārstāvji, EKO medija „Tīrai Latvijai” pārstāvis un AS „Latvijas valsts meži” pārstāvis, nosakot, kurš no visiem pieteiktajiem darbiem ir labākais un ir pelnījis žūrijas balvu. Noteikt uzvarētāju bija ļoti grūti, jo visas iesūtītās idejas bija interesantas, neparastas un skaistas. Par konkursa žūrijas vērtējuma uzvarētāju tika atzīts Valdas Gulbes darbs „Biju eglīte un esmu eglīte”, kuru viņa izgatavoja no izlietota plānotāja. Šo eglīti Valda izmanto kā dekoru bērnu dārza grupiņā, kurā viņa strādā. Īpašu veicināšanas balvu no AS „Latvijas valsts meži” par oriģinālu ideju un izpildījumu saņems arī Kristers Gusts Kleins, kurš radījis eglīti, otrreiz izmantojot virtuves dvieļu „iekšiņas”-ruļļus un zīmuļu spicēšanas procesa atliekas. Arī SIA „Zaļā josta” sarūpējusi īpašu veicināšanas balvu savam favorītam. To saņems Kristīne Aizpurve par eglīti „Koks kokam”, kuras skuju izveidē izmantoti 307 saldējuma kociņi.

Ar žūrijas uzvarētāja noteikšanu konkurss nebeidzās. Labākie konkursa darbi bija apskatāmi EKO medijā „Tīrai Latvijai” (www.tirailatvijai.lv), kur par savu favorītu varēja nobalsot ikviens, tādējādi palīdzot noteikt otru konkursa uzvarētāju – publiskā balsojuma favorītu. Publiskā balsojuma rezultātus paziņoja 29. decembrī.

Apkopojot balsojuma rezultātus, secināts, ka interneta lietotājiem vislabāk iepatikusies no salmiem un niedrēm darināta Ziemassvētku eglīte, kā arī īpaši mīļas ir eglītes no apdrukātām A4 papīra lapām, vadu atgriezumiem, šampanieša pudeļu korķiem, velosipēdu riteņu spieķiem un zemparketa izolācijas materiāla atgriezumiem.

Pieci visvairāk interneta lietotāju balsis ieguvušo eglīšu autori ir:

  1. Katrīna Cirska no Zilupes ar darbu „Upes eglīte”, kas ir ieguvusi 1159 balsis;
  2. SIA „AE Partner” no Liepājas ar darbu „Baltās trejmāsiņas un disko zaķis”, kas ieguvusi 1108 balsis;
  3. Indras vidusskolas grupa ar darbu „Mūsu eglīte”, kas ieguvusi 333 balsis;
  4. Margarita Utāne no Daugavpils ar darbu „Brīnumu pasaule”, kas ieguvusi 284 balsis;
  5. Ingrīda Supe no Balviem ar darbu „Baltie Ziemassvētki”, kas ieguvusi 253 balsis.

Apsveicam konkursa uzvarētāju Katrīnu Cirsku ar uzvaru publiskajā balsojumā. Katrīnas eglīte ir atzīta par šī gada oriģinālāko Ziemassvētku eglīti un pati darba autore ir izcīnījusi saldu pārsteigumu no SIA „Zaļā josta” un konkursa atbalstītāja AS „Latvijas valsts meži” sarūpētu smaržīgu dabīgu eglīti podiņā. Pateicībā par ieguldīto darbu SIA „Zaļā josta” ar pārsteiguma veicināšanas balvu apbalvos pārējos četrus visvairāk balsis ieguvušo eglīšu autorus.

Publiskā balsojuma rezultāti ir apskatāmi EKO medijā „Tīrai Latvijai” www.tirailatvijai.lv . Savukārt konkursa uzvarētāja eglīti iespējams aplūkot SIA „Zaļā josta” mājas lapā www.zalajosta.lv .

AgroPols

x

Paroles atgadināšana