Mežs

Meža konsultatīvā padome iesaistās diskusijā par Valsts meža dienesta turpmāko attīstību

Māra Mīkule, LR Zemkopības ministrija (ZM)
29.12.2011

28. decembrī Zemkopības ministrijā notika Meža konsultatīvās padomes (MKP) sēde, kuru vadīja zemkopības ministre Laimdota Straujuma. Sēdē Valsts meža dienesta (VMD) ģenerāldirektors Andis Krēsliņš klātesošos informēja par paveikto VMD strukturālo un funkcionālo pārmaiņu īstenošanā un par VMD darbību, sākot ar 2012. gada 2. janvāri, kad apmeklētājiem Latvijā būs pieejami 29 biroji. Plašāka informācija par VMD biroju atrašanās vietu rodama VMD mājas lapā: www.vmd.gov.lv. Ja no iedzīvotāju puses būs pieprasījums, klientu apkalpošana tiks veikta arī pašvaldībās.

Meža konsultatīvās padomes locekļi tika informēti, ka VMD strukturālās reformas rezultātā ir samazināts lēmumu pieņemšanas kompetences līmeņu skaits un palielinātas zemākstāvošo amatpersonu pilnvaras lēmumu pieņemšanā. Kā arī rasta iespēja izlīdzināt VMD vienāda līmeņa amatpersonu darba noslogojumu un atalgojumu un uzlabot dienesta tehnisko nodrošinājumu.

Meža konsultatīvās padomes locekļi izteica vairākus priekšlikumus VMD darbības uzlabošanai, piemēram, par informācijas sistēmas attīstības nepieciešamību, lai atvieglotu meža īpašnieku un VMD saziņu. Sēdes noslēgumā zemkopības ministre Laimdota Straujuma ierosināja vērtēt paveikto VMD nākamā gada otrajā pusē.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana