Mežs

Meža konsultatīvā padome apspriež koksnes biomasas izmantošanas perspektīvas

Māra Mīkule, LR Zemkopības ministrija (ZM)
01.03.2012

Ceturtdien, 1. martā Zemkopības ministrijā notika Meža konsultatīvās padomes (MKP) sēde, kuru vadīja zemkopības ministre Laimdota Straujuma. MKP sēdē tikai prezentētiMeža un koksnes produktu pētniecības institūtā veiktā pētījuma „Koksnes biomasas izmantošana enerģijas ieguvē. Attīstības tendenču un iespēju izvērtējums” rezultāti. Pētījumā ir salīdzināta koksnes biomasas izmantošana enerģijas ieguvē Baltijas un Ziemeļvalstīs, kā arī Polijā, Lielbritānijā, Dānijā, Francijā, Vācijā un Austrijā. Tiek prognozēts, ka koksnes izlietojuma proporcijas nākotnē, pieaugot pieprasījumam pēc atjaunojamiem energoresursiem, varētu mainīties no tradicionālajiem produktiem uz enerģētiku.

Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidents Juris Biķis uzsvēra pētījuma rezultātu nozīmi Latvijas tautsaimniecības turpmākās attīstības plānošanā un stratēģisku lēmumu pieņemšanā. Tas ir vienlīdz svarīgi gan meža, gan enerģētikas nozarei, lai pilnībā izmantotu Latvijas resursu potenciālu.

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma uz sadarbību aicināja Ekonomikas ministrijas pārstāvjus. Ekonomikas ministra padomniece Ilona Platonova atbalstīja ierosinājumu un nākamajā MKP sēdē paredzēts diskutēt par Latvijas Enerģētikas stratēģiju līdz 2030. gadam.

Pielikumā 2 prezentācijas:

„Koksnes biomasas izmantošana enerģijas ieguvē”;

„Latvijas enerģētika 2030. Latvijas Kokrūpniecības federācijas pozīcija”.

LR Zemkopības ministrija (ZM)

x

Paroles atgadināšana