Mežs

Valdībā apstiprināti Nacionālā meža monitoringa noteikumi

Ilze Vabole, AgroPols
03.04.2012

3. aprīlī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Nacionālā meža monitoringa noteikumi”, informēja ZM sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Kalniņa. Noteikumu projekts sagatavots ar mērķi radīt tiesisko regulējumu uz zinātnisku metožu izmantošanas pamata balstītai Latvijas meža resursu un vides stāvokļa novērošanas, analīzes un prognozēšanas sistēmai.

Noteikumu projekts nosaka nacionālā meža monitoringa saturu un kārtību. Monitoringa informāciju izmantos, lai novērtētu un prognozētu meža resursu stāvokli un izmaiņas, meža veselības stāvokli, gaisa piesārņojuma ietekmi un citu vides faktoru iedarbību uz meža ekosistēmām, kā arī oglekļa dioksīda (CO2) emisiju un piesaisti zemes izmantošanas, zemes izmantošanas maiņas un mežsaimniecības sektorā. M eža monitoringu visā valsts teritorijā veiks Latvijas Valsts mežzinātnes institūts „Silava”.

Noteikumu projektā noteikti galvenie nacionālā meža monitoringa informācijas iegūšanas principi, izveidoto parauglaukumu apsaimniekošanas kārtība un kārtība, kādā institūts iesniedz ZM un Valsts meža dienestā (VMD) pārskatus par monitoringa izpildes laikā iegūto informāciju, kā arī reizi piecos gados, sākot ar 2015. gadu, sagatavo visaptverošu ziņojumu par iepriekšējo darba periodu.

Tāpat noteikumu projekts paredz, ka visa nacionālā meža monitoringa izpildes laikā sagatavotā pārskata informācija ir publiski pieejama Latvijas valsts mežzinātnes institūta „Silava” tīmekļa vietnē.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā „Latvijas Vēstnesis”.

Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā : http://www.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40241478&mode=mk&date=2012-04-03

AgroPols

x

Paroles atgadināšana